Lulu zoekt naar de vastlegger van Lulu, 25 jaar geleden, op de gevoelige plaat voor het blad ‘Limburg International’

In het najaar van 1986, amper een maand na mijn aankomst in Nederland in het algemeen en in Maastricht in het bijzonder schreef ik mijn eerste en tot nu toe mijn laatste proza in het Engels. Dit stuk is geplaatst in het Engelstalig Nederlands tijdschrift Limburg International. Dit leidde tot mijn eerste fotosessie in Nederland. De fotograaf heet Etien van Loon, geloof ik.
 
Ik herinner me nog dat hij mij bij de laatste paar shots op het Vrijthof vroeg of ik wist dat ik mooi was. Ik zag dat als zijn manier mij te danken voor het feit dat ik hem gedwee naar alle hoeken van de stad was gevolgd zodat hij foto’s van mij kon maken.
 
Ik had een hekel aan mijn uiterlijk, laat staan dat ik mezelf mooi vond. Omdat ik toen vitiligo had. Zo’n hekel dat ik niet op straat kon lopen zonder een mantra te herhalen. Een mantra die ik in het boek van Louise Hay had gevonden. Daarmee moedigde ik mezelf aan om me zonder trilbenen in het openbaar te vertonen.
 
Deze zieke, met als schoolnaam Pleinvrees, denk ik, duurde tot 2002. Nu nog steeds moet ik de mantra herhalen als ik mezelf haat omdat ik mijn werk niet goed heb gedaan.
 
Ik wil graag deze foto van dhr. van Loon in mijn book app ‘Nederland, wo ai ni’ opnemen. Als mijn dank voor het hart onder de riem dat hij mij destijds gaf. Maar ondanks mijn acht maanden durende speurtocht heb ik hem niet kunnen vinden. Als iemand deze sympathieke fotograaf kent, zou je mij een mailtje willen sturen: luluwanggz@luluwang.nl ?
 
Alvast dank en lieve groet,
Lulu
 
Fotograaf: Etien van Loon (Ik hoop dat ik de naam goed heb onthouden.) Zeg, Inez van Loon, mijn Hyves- en Facebookvriendin én collega-auteur, is de fotograaf niet je neef of oom?