Morgen ga ik naar een ontmoeting met de Burgemeester van Maastricht

Morgen, do. 3 november, ga ik naar Maastricht. Voor een afspraak met de Burgemeester van Maastricht, dhr. Onno Hoes. Ik zal met hem van gedachten wisselen over een innige wens van mij: de presentatie in Maastricht van mijn nieuwe novelle ‘Nederland, wo ai ni’ én van de première van de korte film die daarop gebaseerd is. Dit boek heet eigenlijk ‘Maastricht, wo ai ni’. Omdat ik mijn eerste twaalf jaar in Nedeland in Maastricht heb doorgebracht. Deze droomstad in het zuiden heeft mij met open armen ontvangen, gevoed, opgevoed en gekoesterd. Hij heeft mij van een onzekere vreemdelinge grootgebracht – voor zover ik, 1,55 meter lang, groot ben. Ik heb mijn hart aan Maastricht verpand, met als een rokkenjager die misschien honderd veroveringen op zijn teller staan maar die zijn eerste meisje het mooiste vindt.
Foto genomen eergisteren tijdens het diner na mijn lezing in de OBA
Fotograaf: Ye Huang