Nederlandse privacy: zo dacht een Chinese erover, passages uit Lulu Wangs Nederland, wo ai ni(NL)/Regenland, wo ai ni (BE)

kimonopilaarlach82

Hieronder ziet u wat een Chinese verstond onder Nederlandse privacy. Uit Nederland, wo ai ni (NL) / Regenland, wo ai ni (BE)

Privacy

Ik voelde me als een zombie in de uitgestorven straat. Lagen ze allemaal om kwart voor negen op één oor? Ik keek naar links en rechts en werd overvallen door plaatsvervangende schaamte. De royaal verlichte huiskamers aan weerskanten van de straat leden aan een collectief geheugenverlies. Ze waren allemaal vergeten hun gordijnen dicht te trekken. Ik kon bijna meelezen in een krant die een oude heer op een bank in zijn handen vasthield. Het was dus niet waar dat ze op dit uur van de dag als één man onder de wol waren gekropen.

Ineens dacht ik aan hetgeen moeder mij ook op het hart had gedrukt. Wat was het hoogste goed in Nederland?, stak ze een vinger in de lucht. Dat laatste had ze overgehouden van haar vorige beroep. Ze had jaren anderen de les gelezen, pardon, colleges gegeven. Vrijheid van het individu, beantwoordde ze gewoontegetrouw haar eigen vraag. Wat was de waarborg ervoor?, oreerde ze verder. Respect voor elkaars privacy, aldus moeder.

Nou, dacht ik bij mezelf, de soep werd niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. Sterker nog, de mensen hier gooiden hun privéleven op straat en schenen er nog trots op te zijn ook. De koppen snellende bejaarde krantenlezer op de bank daar, bijvoorbeeld, zag mij kijken, maar hij bloosde noch maakte aanstalten om de gordijnen te sluiten. Aanval is de beste verdediging. Beschouwden de mensen hier soms het etaleren van hun privéleven als de beste bescherming van hun privacy?


———-

1。Nederland, wo ai ni

screen320x480

Klik hier om het boek te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:
NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

 • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99
 • Apple versie Nederland/Regenland, wo ai ni
  Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

 • Papieren boek, €12,50 euro
 • (Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
  – NL versie Nederland, wo ai ni
  – BE versie Regenland, wo ai ni

  2。algemeen verkoop

  屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

  Klik op het plaatje en bestel >>> >> Lulu’s boeken als book app en ebook vanaf 1,89 euro en Lulu’s papieren boeken vanaf 5,95 euro

  ———-
  Je kunt dit boek lezen/bekijken/beluisteren/gebruiken als
  – papieren boek (12,50 euro),
  – multimedia, interactieve book app (7,99 euro,Apple en Android),
  – gewone multimedia book app (2,99 euro, Windows 8)
  – E-book (Kobo, Amazon, rond 5,40 euro)

  Voor lezes in NL https://luluwang.nl/?shopp_product=nederland-wo-ai-ni

  Voor lezers in BE https://luluwang.nl/?shopp_product=regenland-wo-ai-ni-be