Chinese ‘nr. 39’ CDA Den Haag start campagne tijdens Chinees Nieuwjaar

13024535_635267655186765101


REGIO | 31 januari 2014 | reageer | Door Pim Scheffer, dichtbijredacteur

(Foto: ququliao.com)

DEN HAAG – De Haagse ondernemer van Chinese afkomst, Atom Zhou (39), stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Op zaterdag 1 februari start zijn verkiezingscampagne tijdens de Chinese Nieuwjaarsviering in Den Haag.

Onder het motto ‘van bescheidenheid naar zichtbaarheid’ zal hij samen met wethouder Karsten Klein, lijsttrekker voor CDA Den Haag, Chinese ‘fortune cookies’ en folders uitdelen op het Rabbijn Maarsenplein. Atom Zhou staat op nummer 39 van de lijst voor CDA Den Haag en hoopt vooral op stemmen vanuit de Chinese gemeenschap.

Door de situatie rond Gordon eind vorig jaar besloot de toevallig ook 39-jarige Zhou zich verkiesbaar te stellen vanaf plek nummer 39. Door het incident waarbij Gordon een Chinese deelnemer van Holland’s got Talent beledigde door te vragen of hij ‘nummer 39 met rijst’ ging zingen, voelt Zhou zich extra gemotiveerd om in de gemeenteraad te komen. “Ik vind dat Chinezen vaak te bescheiden zijn en daardoor niet worden gehoord. Het is tijd dat de Chinezen een gezicht krijgen en hun stem laten horen. Ik wil die stem vertegenwoordigen en de Chinese gemeenschap een gezicht geven.”

In de komende weken gaat Atom Zhou bij diverse Chinese en Nederlandse organisaties en bedrijven op bezoek. Momenteel is Zhou bezig om zijn campagneteam uit te breiden naar minimaal 39 vrijwilligers van Chinese en Nederlandse afkomst. Verder is hij voornemens om met 39 Chinese jongeren mee te doen aan de City-Pier-City loop in Scheveningen om aandacht voor zijn campagne te vragen.

Een belangrijk onderdeel van zijn verkiezingscampagne is het verkrijgen van steun van de Chinese gemeenschap in Den Haag. Onlangs vond een bijeenkomst plaats voor vertegenwoordigers van Chinese maatschappelijke organisaties, waarin Atom Zhou hen informeerde over zijn kandidaatstelling. De aanwezigen bestonden uit wethouder Karsten Klein, de Chinese schrijfster Lulu Wang en belangrijke vertegenwoordigers van Chinese maatschappelijke organisaties in Den Haag, zoals de Chinese kerken, de Chinese scholen, de Chinese ouderenvereniging, de Chinese vrouwenvereniging en andere organisaties.

Bron artikel: >>> >>