Over o.a. de vier kunstenaars wiens werken prijken in Levenlangverliefd

  SofieXieflyer_EN_CN_final_opening_LRcover_levenlangverliefd_defitief 1020-01 (4)

  Op de vooravond van de presentatie van het papieren boek Levenlangverliefd, zou ik graag nogmaals mijn dankbaarheid willen tonen aan o.a. de kunstenaars wiens werken bijgedragen hebben tot deze prachtige gedichtenbundel. Vandaar deze blog.

  Met lieve en dankbare groet,

  Lulu Wang

  DSCF9920Het is altijd mijn droom geweest om met kunstenaars samen te werken, maar vroeger was het niet makkelijk te realiseren, omdat het drukken van kleurenboeken was en blijft prijzig. Dankzij de digitale mogelijkheden die de nieuwe media ons bieden, is mijn droom werkelijkheid geworden.

  Een plus een is niet altijd twee. Adam en Eva hebben zes miljard mensen op de wereld gezet. Woord plus beeld creëert een hele nieuwe dimensie die duizenden woorden en evenveel overtreft. Dit is wat ik meemaakte tijdens het samenwerken met mijn kunstenaars.

  In mijn omgang met kunstenaars heb ik niet alleen genoten van onze wederzijdse inspiratie, maar ook van ons berip voor en medeleven met elkaar. Vroeger meende ik dat slechts auteurs in het scheppingsproces eenzaam waren, maar nee, kunstenaars blijken idem dito te zijn, zo niet meer. Want auteurs – met mij als een extreem voorbeeld – kunnen aardig met hun mond roeren, iets wat hen nog enigzins uit het isolement kan halen. Kunstenaars daarentegen denken, werken en uiten zich met beelden, waardoor ze niet zelden in alle stilte wachten totdat hun werken begrepen worden, en dat accentueert hun eenzaamheid.

  20-10-2014beamer Art_Square_AMS_finish (1)

  Echter, wanneer wij samenwerken, onstaan er vonken die oplaaien tot – niet vergeten dat ik Chinees van afkomst ben, eenmaal een Chinees, altijd een Chinees – tot oogverblindend vuurwerk. Lees, kijk en geniet van het vuurwerk – een synergie tussen kunst en poëzie, tussen Lulu en haar kunstenaars*.

  NB. Jurk van Lulu op de foto is van de kunstenaars van >>> >> http://www.majesticsilks.com/

  is geboren in 1966 te Roermond, Nederland. Ze tekende al op jonge leeftijd heel graag en uitte zich creatief, ook via muziek. De liefde voor muziek resulteerde in een pianostudie aan het conservatorium, waar zij in Arnhem in 1992 afstudeerde als Docerend Musicus piano.

  Naast haar pianolespraktijk bleef tekenen en creatief bezig zijn een grote passie. Grotendeels als autodidact gevormd, verkocht zij werk, illustreerde en kreeg regelmatig opdrachten. Met de komst van de PC resulteerde dat in een voorliefde voor (digitale) macro-fotografie (exposeerde ook) en digitale beeldbewerking. Een aantal foto’s zijn opgenomen in lesmateriaal van een bekende uitgeverij voor scholen. Een uitdaging om digitale beelden en ‘gewone’ illustraties te bewerken. Fascinatie voor kaleidoskopen dateert ook uit haar jeugd. Dit is terug te zien in sommige van haar illustraties.

  玛丽艳•克莱安于1966年生于荷兰。她从小热爱跟着音乐的节奏绘画。成年后上音乐学院主攻钢琴演奏。除弹钢琴外,她继续自学绘画,经常受邀画插图。她毕业后开始用新媒体技术绘画。她的一些作品被著名出版社编入学校教材。

  目前她尝试用新媒体技术绘制万花筒风格的艺术作品。

  Marion Cleyne was born in Roermond, The Netherlands in 1966. To express herself creatively she started to draw and play music at a very young age already. Her love for music resulted in her piano Bachelor of Music (B.M.) honours degree at the Conservatoire ‘Hogeschool Voor De Kunsten Arnhem’ in 1992.

  Next to her piano-teaching practice she continued to draw and paint. Mainly as a self-taught illustrator, she received commissions and sold some of her works. The arrival of the PC resulted in a fondness for (digital) macro-photography (also exhibited) and digital imaging. Some photos are included in material of a well-known school publisher. A challenge to invent digital images and regular illustrations. Already at a young age she has been fascinated by kaleidoscopes which is clearly seen in some of her illustrations.

  Xiaoling Huang

  IMG_3404-k封面IMG_3588-k

  is geboren in 1979 te Guangzhou, China, is grafisch ontwerper, illustrator en kunstenaar. In 2007 is ze afgestudeerd aan de Kunstacademie Stuttgart, Duitsland. Sinds 2010 neemt ze vaak deel aan exposities en kunstevenementen. In 2012 doceerde ze de vakken‘illustratie’ en ‘typografie’ aan de MIADA – Modern International Arts and Design Academy, Chongqing China.
  Zij drukt haar gevoel van vreugde uit door middel van kleuren en contrasten. Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich door haar voorliefde voor en gebruik van lijnen en kleurvlakken.

  插图画家简介

  黄晓陵,华裔平面设计师,插画师和艺术家,1979年出生于广州。2007年毕业于德国斯图加特国立美术学院,现居荷兰。
  2010年至今,晓陵在德国和荷兰参加过多次画展和艺术活动,曾在中国重庆工商大学现代国际设计艺术学院(MIADA)担任平面设计教师,教授插画和字体设计。
  晓陵善用水彩和丙烯作画。明亮的色彩,强烈的对比,让她的画富有欢乐的情感。她运用平面设计中的线条和色块,创造了独特的自我风格。

  Ingo Leth
  _DSC6410[1]screenshot04212013_1811441kleinheldere maan
  Wie ben ik, Ingo Leth

  Ik ben in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide ik in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde ik naar Nederland.
  De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het schilderen is voor mij een weg van ontwikkeling.
  Zowel abstract als figuratief werken ligt mij zeer aan het hart. Ik zie het zelf als een voorrecht, dat ik de gave heb zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken.

  In mijn werken probeer ik altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak mijn interesse en aandacht. Eén van mijn motto’s is dan ook “One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”

  Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in mijn werk.
  Ik werk o.a. met olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud. In mijn werk bestaat een evenwicht tussen rust en energie. De kleur zie ik als communicatiemiddel.

  Vanaf 1992 heb ik diverse tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.

  Vincent Messelier
  Foto op 18-10-14 om 13.2934brilmerkgeluk

  is geboren in 1967 te Kortrijk, België. Hij schildert vanuit zijn hart en ziel op de tonen van jazz of, afhankelijk van het moment andere muziek. Hij is sinds 2011 lid van het Dubai Art Center International en stelde al tentoon in Dubai, New York, Brussel, Amsterdam, Barcelona, Bari, Den Haag, Brugge, Parijs, Rome etc.

  Hij heeft zijn eigen stijl ontwikkeld, ‘het Meridianisme’. Hij werkt met palletmessen en in zijn doeken vindt u altijd verticale en horizontale lijnen terug die de chaos die hij soms op doek zet, corrigeren. Hij schildert met acrylverf en soms combineert hij dat met andere materialen zoals stukken hout, schuim of diamantpoeder.

  Messelier begon ook een tweede lijn waarin hij digitaal te werk gaat. Details van originele kunstwerken worden gebruikt als basis waarop foto’s geprojecteerd worden en op een originele eigenwijze manier gemixt.

  文山•美舍理儿于1967年生于比利时。他热爱跟着爵士音乐的节奏绘画。2011年他成为迪拜国际艺术中心成员。他的画先后在纽约,阿姆斯特丹,巴塞罗那,海牙,布鲁日,巴黎,罗马等城市展出。

  他创造了自己的“地中海风格”。用横竖线条将画面中不同的元素组为一体。

  同时他利用新媒体绘画,将原画的细节和摄影作品有机结合,形成特殊的效果。

  Steven Partiman

  unnamed
  Carpe Diem
  is geboren te Paramaribo – Suriname 16 juni 1968, op jonge leeftijd naar Nederland gekomen waar hij verder is getogen. Begonnen via zijn studie in het kunstzinnige, ging hij na een kortstondige carrière in de commercie verder met schilderen.

  In het creëren van kunst ontwikkelt hij niet alleen zijn technieken en veelzijdigheid maar streeft hij ook naar de hoogste perfectie en schoonheid. Hij gebruikt verschillende materialen en is niet bang om te experimenteren. Naast portretten van bekende en minder bekende personen over de hele wereld, maakt hij ook figuratieve en abstracte schilderijen, inkt tekeningen en tevens muurschilderingen. Stevens kunst was tot nu toe te zien in de stadsdelen, bibliotheken, kunstmarkten en tevens horeca gelegenheden van Amsterdam.

  斯蒂文•帕缇曼1968年生于苏里南,幼年时移居荷兰。青少年时学习绘画,成年后在商业部门短期工作后又开始拿起画笔。

  他喜欢试验,用各种绘画材料尝试不同的艺术风格。他创作追求完美,精益求精。他的绘画作品包括:知名与普通人的肖像,抽象和传统绘画,铅笔画和壁画。他的艺术作品展于荷兰首都阿姆斯特丹的数个图书馆, 艺术画廊和餐厅等处。

  is born in Paramaribo- Surinam on the 16th of June 1968, moved to the Netherlands at a young age and has lived there ever since. He started his career in art and went on with painting after working in a commercial environment.

  In creating he is constantly developing his techniques and he strives for diversity as well as perfection and beauty in his art. Steven uses diverse materials and is not afraid to experiment. He makes figurative and abstract paintings, ink drawings and also murals( in the past graffiti). For his work he maintains contacts with people who are situated all over the world and from diverse nationalities. They stem from all walks of life, some more well-known than others, as well as different era’s. Steve has exhibited his art in library’s, city halls, restaurants and art markets all over Amsterdam.

  Sofie Xie

  sofiebuddaIMG_1048
  DSC_00771

  is geboren in 1953 te Wenzhou, China. Ze komt uit een kunstenaarsfamilie en begon op een jonge leeftijd met schilderen. In 1993 werd haar kunstwerk ‘Een lang leven met honderd soorten geluk’ in Wenzhou geëxposeerd en werd door deskundigen met lof ontvangen.

  In 1999 emigreerde ze naar Nederland en sindsdien is een intrigerende combinatie van Chinese en Westerse elementen in haar schilderijen merkbaar. Haar kunstwerken bestaan uit olieverven, inktschilderijen en krijttekeningen. En ze tonen verschillende facetten van haar stijl: hartstochtelijk, teder, verfrissend, poëtisch, fijnbesnaard en ingetogen.

  Haar schilderijen worden vaak zowel in Europa als in China geëxposeerd en krijgen veel media-aandacht.

  谢泉画(月华 Sofie Xie)女,1953年出生于浙江省温州市艺术之家。祖父谢新宝精通,塑,雕,刻,画等,是世界上独一无二的瓯塑创始人,父亲和叔父都是当地著名的艺术家。谢泉画艺术天赋源其艺术气氛浓厚的家庭,从小耳濡目然努力学习,而极具艺术表現力,从小喜爱美术,攝影,音乐,舞蹈等。

  在1971年赴浙江兵团(温岭)
  1975年被选入温州市瓯塑仄,进厂就能独立完成出囗壁画。
  1993年个人创作瓯塑立粉画《百褔伴寿》參展由中共温州市委宣传部。温州市文化局。温州市文联等主辨的巜纪念毛泽东诞辰100週年美术展。同年于香港金馬广吿公司多次参与灯具广告制作。

  1999年移居荷兰。一直未放弃艺术创作的她经过数十年的坚持努力,不断探索,和欧洲文化艺术的感染洗礼,终于开辟了属于自己独特的画风,油画作品色彩丰富,动感豪放,节奏强烈,令人神往。其水墨作品,色彩即狂热挥洒,又不失清新秀丽,轻柔细腻,画面给人以"雾里看花,水中望月"之感,诗意中尽現东方女性之美。

  谢泉画作品由鹿特丹百年历史的Libertykunst画廊征选代售,2013年并成为该画廊网站的首页。还有阿姆斯特丹现代画廊Vault17征选代售。
  2012年12月在荷兰海牙Denhaag与旅荷华人四人作品联展。
  2013年2月在荷兰阿姆斯特丹Amsterdam与六位荷兰著名画家联展。
  2013年5月在奥斯特浩茨Oosterhout举办