Programma: mediapresentatie Lulu Wangs vijftiende boek Nederwonderland,di. 1 mei 2018 om 15.45 u in het Lulu Theehuis te Den Haag

Nederwonderland, Auteur: Lulu Wang; Illustrator: Laura Emmen.

Tijd: 16.00 uur, dinsdag 1 mei 2018
Plaats: het Lulu Theehuis

15.45 uur: Ontvangst, Chinese groene thee, Nederlandse koffie, een Chinees welkomstsoep Huntun

16.00 uur – 16.05 uur: Lulu Wang heet de gasten van harte welkom, waarna componist en Nederlandse pianist Henk Wieman en Belgische violiste Christina Constantinescu openen de mediapresentatie met het muziekstuk Italian Journey. (Een vleugelpiano – voor deze gelegenheid speciaal vervoerd vanuit Utrecht – zal in het Lulu Theehuis een en ander opluisteren.)

16.05 uur – 16.15 uur: Lulu Wang geeft een korte introductie over dit boek en overhandigt het eerste exemplaar van Nederwonderland aan Prof. Laurens Jan Brinkhorst, oud-minister van Economische Zaken en voormalig staatssecretaris van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.(Indien mogelijk geeft de heer Prof. L.J. Brinkhorst een korte toespraak of hij stelt een paar vragen aan Lulu over dit boek.)

16.15 uur – 16.20 uur: Lulu schenkt een exemplaar van dit boek aan de familie van wijlen prof. Frida Balk (UvA), aan wie Nederwonderland is opgedragen.

16.20 uur – 16.30 uur: Musikaal Intermezo door Henk Wieman en Christina Constantinescu: Goodbye en Sushuo

16.45 uur – 16.50 uur: Presentator, programmamaker Amsterdam FM en hoofdredacteur van RTV Zaanstreek Bert van Galen interviewt Lulu Wang over een aantal thema’s besproken in dit boek

16.30 uur – 16.50 uur: Paneldiscussie: Deskundige op het gebied van internationale communicatie in het bedrijfsleven Saskia Maarse, Ilona van Voorst tot Voorst van Stichting Creatief onderwijs, Lilian Kranenburg van Stichting China Netwerk Guanxi, presentator, programmamaker Amsterdam FM en hoofdredacteur van RTV Zaanstreek Bert van Galen, journalist en China-kenner Eric Hellingman (nieuwsveternen.nl) en Lulu Wang voeren een gesprek met als thema:
– De Nederlandse identiteit, wat verstaan verschillende volkeren, met name Chinezen, eronder? Wij kunnen wij het beste met elkaar communiceren?

17.05 uur – 16.50 uur – 17.10: Q&A, de panelleden beantwoorden vragen gesteld door de aanwezigen
Musikale afsluiting door Henk Wieman en Christina Constantinescu: Night in Paris en For You

17.10 uur – 18.30 uur: Naborrelen. Chinese jasmijnthee, Europese wijn, een zoet Chinees afscheidssoepje Tangyuan