Rob Bastiaanssen, de knappe bouwer van mijn book app Nederland, wo ai ni en Aad Metz, de goede bouwer van het testmodel van de book app

Vandaag is een historisch dag voor mij en vooral voor mijn knappe appbouwers Aad Metz en Rob Bastiaanssen. Omdat de app nu downloadbaar is voor zowel de Android
als de Apple apparaten.
 
Anderhalf jaar geleden leerde ik de grafisch vormgever en InDesign-specialist Aad kennen. Hij en ik bouwden samen een testmodel. Dat werd gepresenteerd op de Uitgeversdag 2011, gehouden in het Wereld Forum te Den Haag. Daarna nam ik met het testmodel deel aan een symposium georganiseerd door het Centraal Boekhuis op de Frankfurter Buchmesse 2011.
 
Na het testmodel begon het inhoudelijke en technische deel van de appbouw. Via mijn sportleraar leerde ik de ICT-er Rob kennen. Samen met hem ben ik een diep dal ingedoken. Een dal van tegenslagen, zenuwen, ploeteren, wanhopen en vooral nachtbraken.
 
Rob noch ik hebben voldoende voorbeelden in de wereld toen wij over velelei problemen struikelden. Ik wist niet hoe een book app het best in elkaar gezet kon worden, waardoor zowel de leesbaarheid van het verhaal als een rijke aanbod aan informatie, opties, beelden, geluiden en interactiviteiten gewaarborgd kon worden.
Rob wist niet hoe hij de opties die ik wenste technisch kon uitvoeren, hoe hij mijn ideeen orignineel en aardig vond ook. Wij hebben overal binnen- en buitenland naar informatie gezocht, fora bezocht en deskundigen om geraadpleegd. Maar voor de meeste problemen stonden wij toch moederziel alleen.
 
Vandaag is de book app voor zowel Apple als Android appraten downloadklaar. Op deze feestelijke dag dank ik op mijn blote knietjes Aad en Rob. Ik dank Aad voor zijn innovatieve geest. Ik dank Rob voor zijn technisch knowhow, voor zijn engelengeduld voor mijn vele ‘gekke ideeen’, voor zijn volharding en voor zijn doorbijten totdat alle problemen waren opgelost!
 
Ik wens Aad en Rob nog meer succes met de bouw van apps en ik wens hen meer klanten met minder ‘gekke ideeen’ dan die van mij!
 
Liefs en dank,
 
Lulu