Persbericht van het Residentie Orkest d.d. 24 april 2012 over concert/bookpresentatie ‘Nederland, ik houd van jou’ op 9 juni 2012

Unieke samenwerking Lulu Wang en Residentie Orkest

Klassieke muziek van Nederlandse componisten en moderne Book App komen bijeen

Den Haag, 24 april 2012 – Het Residentie Orkest geeft op 9 juni 2012 een bijzonder concert in een unieke samenwerking met bestsellerauteur Lulu Wang.

Lulu Wang presenteert op 9 juni de Book App van haar nieuwe boek Nederland, wo ai ni (Nederland, ik houd van jou) in samenwerking met het Residentie Orkest in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Als hommage aan het land waarvan ze in de loop der jaren is gaan houden, heeft Lulu Wang bij de Book App gekozen voor klassieke muziek van Nederlandse componisten, uitgevoerd door het Residentie Orkest. Op 9 juni speelt het orkest deze muziek en leest Lulu Wang episodes voor uit haar nieuwe boek.

In Nederland, wo ai ni schetst de schrijfster aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken. De Book App maakt gebruik van moderne technologie om de leeservaring te optimaliseren. Zo kan men kiezen voor een dag- of nachtversie, een mannelijke of een vrouwelijke variant en lezen met of zonder animaties, afbeeldingen en muziek. De muziekstukken op de Book App zijn geselecteerd en gearrangeerd ter ondersteuning van de inhoud van het boek en zetten de verhalen in de juiste sfeer. Achter ieder onderstreept woord in het boek zit een extra verhaal verborgen dat de lezer dieper meevoert naar de besproken passage. In een ingebouwd forum kan de lezer direct met Lulu Wang in gesprek gaan over zijn bevindingen en met zijn medelezers van gedachten wisselen.

Op 9 juni komt de samenwerking en interactie tussen de schrijfster, het orkest en het publiek op spectaculaire wijze samen. Kaarten voor dit concert kosten 28 euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar op www.residentieorkest.nl of via de kassa van de Dr Anton Philipzaal op nummer 070-88 00 333.

Concertinformatie:
Zaterdag 9 juni – 20.30 uur
Nederland, ik houd van jou
Jurjen Hempel, dirigent

Wagenaar, Ouverture ‘Cyrano de Bergerac’
Vertelling door Lulu Wang & onthulling Book App
Zweers, ‘In Neerlands Wouden’ uit Symfonie nr. 3 ‘Aan mijn vaderland’
Vertelling door Lulu Wang
Zweers, ‘Aan het Strand en op Zee’ uit Symfonie nr. 3 ‘Aan mijn vaderland’
Vertelling door Lulu Wang

Noot voor de pers, niet ter publicatie: Voor meer informatie over dit concert, de samenwerking met Lulu Wang en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Anna van Griethuijsen via 070-8800220/ 06 -22 477 972 of pers@residentieorkest.nl.

 
Fotograaf: Xiaoling Huang.