Tienjarig schildertalent Jilke portreteert Lulu Wang

10jaarJilkeipvJim10jaarJilkeipvJim1

In het Chinees is een gezegde: ´Aan een kind van drie kunnen wij al zien hoe die op zijn tachtigste is´. Nou, vandaag kreeg ik een mail van een meisje van tien jaar, Jilke heet ze, met als attachment een portret dat ze van mij geschilderd heeft. Nota bene aan de hand van de achterkant van mijn roman Wilde rozen!

Het toeval wil het hebben dat de hoofdpersoon, Qiangwei van in dit boek bijna even oud is als Jilkes. Ook een vroegwijs kind als Jilke.

Qiangwei was al rijk van fantasie en dol op spitsvondige taal toen ze twaalf was. Nu, tientallen jaren later, ben ik schrijver geworden.

Ik hoop dat Jilke haar talent verder laat ontspruiten en dat ik jaren later schatrijk word omdat ik een van de eerste werken van een wereldberoemde schilderes heb, althans in mijn mailbox!

Zet ´m op, lieve Jilke!

Met veel dank en nog meer liefs,

Lulu