VERS STUK VAN DE DAG 4 – Multimedia Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling ‘Adam en Eva in China’

 • Vorig stuk

 • 3-3-2014 adam en eva ABC reeks

  Draakverering en individualisme

  draak3

  Omdat de slang familie van de draak was – in de Chinese volksmond wordt de slang een jonge draak genoemd, aanbaden Chinezen onder andere de slang en de draak. Elk jaar voerden ze een drakendans op als ze iets te vieren hadden. ‘Een draak van een mens’ hield het hoogste eerbetoon in, slechts voorbehouden aan de keizer en andere absolute heersers.

  Onschendbaar
  De keizer met de draak vergelijken had ook een schaduwkant: zodoende werd hij onschendbaar verklaard, ook wanneer hij over de schreef ging. Een draak was geen mens en kon nimmer menselijke fouten maken. Einde discussie. 0 : 1 voor tegenstanders.

  Groot volk
  Als je de pijn bij de bevalling niet als straf zag, had je misschien minder angst om een heleboel kinderen te krijgen. Waren er daarom zoveel Chinezen?

  Klein individu
  De keerzijde van het collectiviteitsbesef was dat het door sommige Chinezen als een smoes gebruikt werd. Ze verscholen zich achter de massa en namen als individu geen verantwoordelijkheid als er iets mis ging of gedaan moest worden. Tevens kon het creativiteit of initiatief in de kiem smoren, omdat velen niet uit de pas van de kudde wilden lopen.
  ——————
  1. Hoofdstuk A(dam en Eva)
  A
  Adam en Eva
  >> Intellectuele eigendom
  Ѽ >> Draakverering en individualisme

  ——————

  3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

  Bekijk de Boekfilm voor Hoofdstuk 1 van Adam en Eva in China

  Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

 • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 • Volgend stuk

 • lulu pijl rechts