VERS STUK VAN DE DAG ‘ 3 – Intellectuele eigendom’, Adam en Eva in China

 • Vorig stuk

 • 左下角

  3-3-2014 adam en eva ABC reeks

  Intellectuele eigendom

  女娲

  Er was, anders dan wat het Boek* ons vertelde, geen Grote Eén die alles geschapen had, maar een Mysterieuze die verantwoordelijk was geweest voor het heelal in de ruwe vorm ervan. De rest was afgewerkt door Pangu, Nüva en hun opvolgers. In het scheppingsproces speelde de mens een even belangrijke – zo niet belangrijkere – rol als de Mysterieuze.

  copyright

  Collectiviteit
  De mens was tot het scheppingswonder in staat omdat Pangu, Nüva en veel anderen hun krachten gebundeld hadden. Collectiviteitsbesef lag besloten in het eerste verhaal dat Chinezen aan hun nakomelingen vertelden.

  Men kon bijvoorbeeld weinig straten, bruggen, pleinen of ziekten vinden die naar Chinese beroemdheden vernoemd waren. Noch vond men het noodzakelijk aan te geven wie een boek geschreven had. Zo heette de auteur van sommige Chinese klassieke romans: Wuming Shi – Naamloze.

  Octrooi
  Chinezen vonden dat de inspiratie om een therapie of een medicijn uit te vinden grotendeels ingegeven was door de hemel. Als de geneesheer zijn gave en intellectuele eigendommen voor zichzelf hield en er de armen niet mee hielp, zou zijn inspiratiebron snel opdrogen. Het octrooirecht was in hun ogen naast overbodig ook onethisch.

  DSCF0890

  ——————
  U bevindt zich in:
  1. Hoofdstuk A(dam en Eva)
  A
  Adam en Eva
  Ѽ >> Intellectuele eigendom
  >> Draakverering en individualisme

  ——————
  *Het Boek is hier een verzamelnaam van schrijfwerken, waar dan ook ontstaan, door wie dan ook nageleefd, die dé waarheid verkondigen. Dankzij zijn bestaan, staat nadenken gelijk aan het opnieuw uitvinden van het wiel – noot van de auteur.

  3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

  Bekijk de Boekfilm voor Hoofdstuk 1 van Adam en Eva in China

  Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

 • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 • Volgend stuk


 • lulu pijl rechts
  Een van de foto’s: Dansvoorstelling Adam en Eva in China
  Fotograaf Theo Benschop