Waar kun je thee-eieren in Nederland of België eten?

Vandaag heb ik een mail gekregen van een van mijn penvrienden H. Ik druk deze mail hier voor jullie af. Daaronder staat mijn antwoord. Ik hoop hierover zo snel mogelijk een antwoord in mijn mailbox (luluwanggz@luluwang.nl) te mogen aantreffen van een eigenaar van een Chinees restaurant!
 
Mail van H. aan Lulu:
 
Hallo,
 
Met heel veel interesse las ik in Uw blog over thee-eieren en las dat het recept
geschreven was door Full Moon. Ik nam mij voor om bij mijn volgende bezoek aan Den Haag dit dim sum restaurant
op te gaan zoeken en enkele thee-eieren te gaan scoren. Groot was dan ook mijn verbazing dat niemand van het gehele personeelsbestand ooit van deze bereiding gehoord had, laat staan ooit geserveerd had in dit restaurant.
Hoe kan dit ? In welk restaurant kan ik hier dan wel voor terecht?

Een teleurgestelde treinreiziger smachtend naar een thee-ei…
 
Met vriendelijke groeten,
 
H.
 
Antwoord Lulu:
Geachte heer H.,
 
Dank u voor uw mail. Mijn excuses voor het misverstand door mijn blog. Ik heb erin geschreven ‘bereid door’ maar niet
‘verkrijgbaar in’. :-)
 
Dat gerecht is door het lekkere Chinees restaurant Full Moon te Den Haag speciaal bereid omdat ik destijds in mijn blog wilde laten zien hoe thee-eieren eruitzien – een vriendendienst van dat restaurant. Omdat men hier in Nederland dit populaire Chinese gerecht, een snack eigenlijk, niet kent, is er in Nederland en België weinig vraag naar. Daarom heb ik tot nu toe nog geen Chinees restaurant gevonden dat dit standaard in zijn menu opgenomen heeft, iets wat ik goed kan begrijpen, hoor.
 
Ik beloof je dat ik op zoek ga naar een Chinees restaurant dat de thee-eieren tenminste op bestelling (per telefoon of e-mail) wil serveren. Even een rondje bellen en hierover polsen bij mijn Chinese vrienden en kennissen die een restaurant hebben.
 
Zodra ik goed nieuws heb, vermeld ik het in mijn nieuwe blog. Zo probeer ik je teleurstelling
recht te zetten. Van harte hoop ik dat men eindelijk in Nederland de thee-eieren kan proeven die in China
op elke straathoek te koop zijn.
 
Nog een schrale troost is het volgende: als ik een boekpresentatie geef bij de uitgave van mijn nieuwe boek Nederland, wo ai ni (ik ben volop bezig met de technische realisatie van de book app), zal ik ervoor zorgen dat thee-eieren als snack geserveerd worden voor bij de thee of iets sterkers!
 
Lieve en dankbare groet,
Lulu
 
Foto: Verkoopster van thee-eieren in een pittoresk dorpje in Zuid-West China.
Fotograaf: Freddy Jans.