Waarom krijgen wij soms stank voor dank?

DSC07475

Waarom krijgen wij soms stank voor dank?

Waarom doen sommigen niet zo gek veel voor anderen maar worden ze overladen met lof en geluk?

Er zijn verschillende oorzaken voor dit verschijnsel, en een ervan heeft te maken met 口德 – een deugdzame mond.

Volgens de Chinese wijsheid doen wij onze medemensen op twee manieren plezier:

1. met daden
2. met woorden

Als wij anderen oprecht helpen maar lelijk tegen of over hen praten, zullen ze ons niet alleen ondankbaar zijn maar ons ook als besmettelijke ziekte mijden. Onze goede daden zijn door onze onprettige woorden teniet gedaan. Zijn wij zowel in woord als daad aardig tegen hen, zullen ze ons op handen dragen.

Vandaar een tweede Chinees woord 口生莲花. Vrij vertaald: hij spreekt zo aardig tegen en over anderen, dat zijn woorden geuren als een lotusbloem.

Ik wens mijn penvrienden een geurig weekend toe!

Liefs en dank,

Lulu

<Nieuws: Lulu´s webshop is omwille van het gemak van haar lezers geheel geautomatiseerd! Nu kun je met een druk op de knop Lulu’s nieuwe en eerdere boeken bestellen zoals je gewend bent bij andere moderne webshops.

Welkom in Lulu’s webtoko!

‘Nederland, wo ai ni´ (NL) en ´Regenland, wo ai ni´ (BE) te koop zowel in alle Nederlandse en Vlaamse boekhandels als in Lulu´s webshop https://luluwang.nl/?page_id=26 . In haar shop zijn ook haar eerdere boeken te bestellen. Alle boeken die je in Lulu’s webtoko koopt, worden Lulu voorzien van een handtekening, een persoonlijke boodschap voor jou en van een Chinese stempel. Ebooks van al haar boeken zijn binnenkort ook in haar webshop te koop.

Fotograaf: Theo Benschop.