Welkom: de eerste lezing voor alle vrienden en lezers van Lulu Wang over Chineeslekker en over de illustrator Laura Emmen, 15.00 uur, donderdag 15 juni 2017, in het Vincent van Goghhuis te Zundert, Brabant


Wanneer: Donderdag 15 juni
Hoe laat: 15.00 uur – 17.00
Waar: Vincent van Goghhuis
26 Markt, Markt 27, 4881 CN Zundert
Onderwerp: Chineeslekker en de illustrator Laura Emmen
Toegang: Gratis
Voor meer info over het prachtmuseum >>> >>

Lezing

Laura heeft geregeld dat ik op 15 juni om 15.00 uur een lezing over Chineeslekker geef in – toepasselijker kan het niet – het unieke en beeldschone Van Goghhuis te Brabant. Tevens zal ik met Laura een tweegesprek voeren hoe de Chinese cultuur haar geinspireerd heeft om deze prachtillustraties te maken. Verdere details volgen.

Een van de details zal ik u niet onthouden: als u naar de lezing komt, hebben wij geregeld dat u een korting krijgt op het kaartje voor het museum. Hiervoor dank ik het Vincent van Goghhuis wegens dit gulle gebaar! Dat wil zeggen, als u de lezing komt bijwonen, gratis toegang, kunt u ook met een korting de vaste tentoonstelling van het museum bewonderen. Dus deze datum alvast in uw agenda noteren en tot verdere informatie die ik hier zal bekendmaken!

Ik beschouw deze lezing en dit openbaar tweegesprek met Laura als mijn bescheiden blijk van dankbaarheid voor Laura, de illustrator van Chineeslekker.

Lulu Wang

Zelfportret Laura Emmen

Met grote vreugde en diepe waardering plaats ik hier een zelfintroductie van Laura Emmen, illustrator van mijn nieuwe boek Chineeslekker

Ik wens Laura veel succes en plezier toe met hetgeen waar ze innig van houdt: kunstschilderen!

Mijn naam is Laura Emmen, 48 jaar jong.
Ik werk als een grafisch vormgever, illustrator etc.
Ik ben m.n. geinteresseerd in mensen, dieren, kunst, reizen, architectuur, fotografie , koken en kleuren.
Een brede interesse dus.

Na mijn middelbare school, heb ik mijn propeadeuse Rechten gehaald aan de Universiteit van Utrecht. In het tweede jaar, ben ik daar ook met een studie Spaans begonnen. Ik heb mijn studies echter niet afgemaakt maar ben gaan vliegen als stewardess voor KLM.
Dat heb ik 7,5 jaar met veel plezier gedaan.
Veel gereisd dus en veel mensenkennis opgedaan.

Toen ik 30 was, heb ik voor een baan aan vaste wal gekozen. Ik vond het tijd worden om te switchen. Als ik een loopbaan in een andere richting vorm wilde geven, dan moest ik, vond ik, niet langer wachten ( anders zou ik door mijn leeftijd en gebrek aan ervaring nergens meer aan de bak komen).

Ik werd recruiter in de werving & selectie. Ook een vak wat ik altijd met veel plezier en passie heb uitgevoerd.
Het is fijn als je een geode match kan maken waarbij de opdrachtgever en de kandidaat tevreden zijn.

Maar 15 jaar later, in 2012, zat ik op een dood spoor in deze baan. Ik werd werkeloos en kon eigenlijk maar moeilijk weer aan werk komen. Aanvankelijk bleef ik solliciteren in deze richting totdat ik me ging afvragen wat ik dan nog meer zou willen gaan doen.
Na een paar kortere cursussen ging ere en lichtje branden.
Ik was en ben een creatieve denker en doener en wilde daar wel mijn werk van gaan maken als illustrator.

In 2015 was het zover. Ik volgde een verkorte opleiding tot Creatief DTP’er aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam.
Deze opleiding zou me genoeg vaardigheden geven om de tekenprogramma’s als Illustrator, op de computer te gaan beheersen.

In November van datzelfde jaar belde Lulu Wang mij op om te vragen of ik interesse had in het illustreren van haar nieuwe boek “ Chineeslekker”. Ik had ooit haar portret getekend en dat naar haar toe gestuurd. We waren sindsdien verbonden via Linkedin en Facebook. Ik kon mijn oren niet geloven en heb dus ook geen minuut getwijfeld om te zeggen dat ik dat zeker wilde doen.

Ik heb mijn opleiding in 2016 afgerond met een diploma en ben sinds augustus 2016 werkzaam als ZZP’er in de grafische branch. Mijn website kunt u vinden onder www.pincellodesign.nl.

Chineeslekker
Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download andere boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>