Welkom op de presentatie van Lulu’s Windows 8 Book apps en Lulu’s lezing in Dialogues House te Amsterdam op 1 augustus om 16.30 uur

DSC08780

Hoe laat: 16.30 uur – 17.30 uur
Wanneer: Donderdag 1 augustus 2013
Waar: Dialooghuis
ABN AMRO gebouw,
Foppingadreef 22 (navigeren op 26)
1102 BS Amsterdam Zuidoost
Contact: Tel:020 430 1500, email: programma@dialogueshouse.eu
Klik hier voor meer info.
Wat: lezing, gevolgd door een signeersessie

Entree: Gratis

Klik hier om je gratis in te schrijven

Hieronder is de tekst over de lezing, bron: http://www.dialogueshouse.nl/luluwang/

@bookapps – Innovatie in de boekenwereld – lezing Lulu Wang

donderdag 1 augustus 2013, 16.30 – 17.30

Sommige mensen omschrijven digitalisering als een virus dat geen vezel van onze samenlezing onberoerd laat. Binnen veel branches wordt digitalisering als bedreiging gezien. Digitalisering kan echter ook veel kansen bieden waar iedereen of elke branche van kan profiteren.

Schrijfster Lulu Wang gelooft zeker in het laatste. Dat de boekverkooop daalt is een bekende trend, hoe ga je daar als auteur mee om? In de boekenwereld is digitalisering minder doorgedrongen dan in andere branches; Lulu Wang vervult hierin een pioniersrol. In haar 40 minuten durende lezing vertelt ze over haar motivatie en noodzaak om haar boeken om te zetten in apps, over de integratie van literatuur en digitale technieken, distributie en beveiliging en over de relatie tussen E-books en book apps.

Lulu’s boeken zijn vanaf nu te lezen op alle type computers met Windows 8. Voor het eerst is het lezen van book apps breed toegankelijk en laagdrempelig. Niet alleen een zegen voor de lezer maar ook voor alle auteurs, uitgevers en anderen die zelf book apps willen maken maar terugschrikken van de hoge ontwikkelingskosten. Met gratis software van Microsoft kunnen epubs/ebooks omgezet worden in een app.

Lulu Wang is in 1960 geboren in Beijing. Op vijfentwintigjarige leeftijd kwam ze naar Nederland. In 1997 debuteerde ze met de roman Het lelietheater, dat een internationale bestseller werd. Ze is bekroond met het het Gouden Ezelsoor en met het prestigieuze Internationale Noninoprijs voor Literatuur. Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen van haar boeken verkocht. In juni 2012 gaf ze als een van de eerste literaire auteurs in Nederland en erbuiten haar nieuwe boek ‘Nederland, wo ai ni’ (NL) en ‘Regenland, wo ai ni’ (BE) uit als een multimedia en interactieve book app (Apple en Android versie). In mei dit jaar zijn al haar tien boeken als Windows 8 Book Apps verschenen.

Deze lezing toont dat je met lef, ondernemerschap en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen!

Foto genomen op 19 mei nav lezing in Eindhoven
Fotograaf: Theo Benschop