Zomer voor, van en door de liefde

P1350843

Twee weken geleden kwam ik op weg naar Zumbales terecht in huizenhoge geurengolven van lindebloesem. Als er iets was dat mijn hartedeur moeiteloos open kon breken, dan was het wel de zoete adem van bloeiende lindebomen. In mijn gretigheid drukte ik met mijn neus tegen een boomtak aan, die gebukt stond onder zware trossen bloemen, maar de reuk scheen verstoppertje met mij te spelen, want ik merkte zowat niets meer van dat parfum der natuur. Toen moest ik denken aan een Chinese spreuk: Bloemen ruiken het lekkerst als je er verder vandaan staat. Figuurlijk betekent het: Liefde toont haar mooiste kant als je haar op een afstand bewondert.

Naar aanleiding van de naderende geboorte van de gedichtenbundel, de multimedia en tweetalige Book App Zomervolliefde, zal ik deze zomer alleen nog maar over de liefde bloggen. Dit als ode aan het Leven in en rondom ons, waardoor wij de liefde kunnen beleven, al dan niet op een afstand.

Fotograaf: Theo Benschop
Klik hier voor meer info over Zomervolliefde, 2,99 euro.
Klik hier voor Superzomeraanbieding: alle elf boeken van Luly als Windows 8 Book Apps voor maar 2,99 euro per boek. Zolang de zomer duurt.