Alain Caron, Eric Hellingman en Lulu Wang presenteren i.o.v. VCHO: Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse top-chefs op Horecava 2016, hartelijk welkom!
Foto impressie Kookdemonstratie East Meets West 2006
Persuitnodiging
6 januari 2016
Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse top-chefs op Horecava 2016
Wat wordt het culinaire resultaat als Chinese én Nederlandse top-chefs met dezelfde ingrediënten koken? Samen zullen zij laten zien wat verschillende bereidingswijzen en kruiden kunnen doen met een gerecht en of er misschien ook wel overeenkomsten zijn tussen de oosterse en westerse keuken.
De kookdemonstraties “East Meets West” vinden plaats op 11 en 12 januari 2016 tussen 12:00 uur en 13:00 uur in het Aziatisch Paviljoen (standnummer 03.235) op de Horecava in de RAI Amsterdam.
Op maandag 11 januari 2016 gaat Julius Jaspers van Happyhappyjoyjoy aan de slag met varkensvlees, Ron Blaauw van Ron Gastrobar komt met een gerecht met eend en Alain Caron richt zich op een met kip. Deze Nederlandse top-chefs koken gelijktijdig met hun Chinese collega’s die hetzelfde hoofdingrediënt gebruiken, zodat de bezoeker zelf kan vergelijken. De Chinese bereidingswijze wordt gedemonstreerd door meester chefs Aijian Wu van Oriental City (Amsterdam), Han Ji van HanTing Cuisine (Den Haag), Shaoting Hu van Yu Woah (Amstelveen) en Tso Min Cheng van Red Chilli (Nieuwe Niedorp).
Op dinsdag 12 januari 2016 zal het Presidentsmenu bereid worden. Dit menu werd vorig jaar bereid voor de Chinese president Xi Jinping, die toen op bezoek was in Nederland. Voor de presidentiële delegatie hadden chefkok Patrick Otten van Hotels van Oranje en chefkok Wanzhong
Dong van Wok de Mallejan de handen ineengeslagen. Hun culinaire creatie kreeg zowel complimenten van de hoge Chinese gasten als van de Nederlandse minister-president.
Voor de kookdemonstraties “East Meets West” zijn o.a. de ambassadeur van China en Nederlandse politici uitgenodigd om komen te proeven. De presentatie is in handen van bekende Chinese schrijfster Lulu Wang, Cuisinier/tv-kok/Villages de Chefs Alain Caron en journalist Eric Hellingman.
East Meets West is een initiatief van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers in samenwerking met de Rai. Zij willen hiermee kennis en ervaring uitwisselen tussen twee verschillende culinaire culturen en dat zichtbaar maken voor een breed publiek. Daarom kijkt East Meets West ook naar de culinaire geschiedenis en laat daarbij verschillende kookstijlen tot leven komen.
Aziatisch Paviljoen
East Meets West is onderdeel van het Aziatisch Paviljoen. Hierin worden alle beursdagen kookdemonstraties en workshops gehouden om kennis en ervaring uit te wisselen tussen verschillende culinaire culturen, zoals sushi en dim sum workshops, een theeceremonie en een Chinese kookkunstshow.
————————————————————
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, mevrouw L. Lin, tel. 020 – 3458202, lplin@vcho.nl.
Voor meer informatie over de Horecava kunt u contact opnemen met Carla Granaada, Communicatie & PR Manager, tel. 06 129 78 367, c.granaada@rai.nl