Book App ‘Nederland, wo ai ni’ (Nederland, ik houd van jou) binnengekomen op nummer 3 van e-book-app Top 40

Binnen 72 uur na de uitgave van Lulu Wang’s Book App Nederland, wo ai ni (Nederland, ik houd van jou) is deze vandaag binnengekomen op nummer 3 in de ebook-app Top 40. Lulu is een Nederlands-Chinese schrijfster. Nederland, wo ai ni is haar tiende boek. Voorlopig alleen te lezen als Book App. iPad compatibel. Android versie volgt snel. Papieren boek verschijnt later.
 
Lulu hoopt op deze manier literatuur levend te houden ondanks de digitale overvloed. Met de multimediale technieken probeert ze de romankunst meer geuren en kleuren te geven. Haar interactieve Book App maakt het lezen enerzijds persoonlijker anderzijds socialer.
 
Foto: Lulu in haar tulpenjurk (ontwerp van Marika Houkes, Maraque) op het concert/de boekpresentatie, 9 juni j.l., in samenwerking met het Residentie Orkest in Dr Anton Philipszaal in Den Haag.
Fotograaf: Xiaoling Huang
 
Book App ‘Nederland, wo ai ni’ (Nederland, ik houd van jou), humoristische novelle. In 1986 kwam Qiangwei van China naar Nederland. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst dit boekje een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Ingebouwd forum, thema-discussies, ruim 80 zijlijnen rondom het hoofdverhaal, 16 illustraties, 350 foto’s, 12 muziekstukken en 3 korte films bieden de lezer een interactief literair leesfestijn. Prijs: €7,99. Nu verkrijgbaar de Apple Store. Android Store volgt. Papieren boek volgt ook. De Book App is te lezen op iPad en snel ook op andere tablets.