Chinablog Lulu Wang, Dag 3, bezoek aan de grootste Chinese krant – het Volksdagblad

Het Volksdagblad heeft een oplage waar een Europese krant een spontane extase bezorgt: dagelijks ruim 1 miljoen exemplaren worden verkocht binnen en buiten China.
 
Zelfs een middelgroot maar toonaangevend tijdschrift van deze krant kent een oplage van 360 000 exemplaren. Ik ging naar het kantoor van een leidinggevende van het blad. Hij was lang voor een Chinees en jong voor zijn functie, was mijn eerste indruk. Maar toen hij begon te praten, merkte ik zijn snelle gedachtegang en rijke ervaring.
 
De lezersgroepen in China zijn naast talrijk divers qua interesse. Door te onderzoeken wat ze interessant vinden om te lezen kan ik hedendaags China beter begrijpen. Maar dit kost tijd en moeite. Voorlopig ben ik een buitenlandse in mijn geboorteland.
 

Tijden veranderen. Dit besef ik pas nu ik in China ben.