In gesprek met Lulu Wang over en tegen eenzaamheid, zaterdag 3 oktober, 11.00 -13.00 in Zoetermeer

foto (48)

Week tegen Eenzaamheid met Lulu Wang
Van 11:00 tot 13:00 | Hoofdbibliotheek
 
Kosten: gratis
 
03 okt
 
Van 24 september t/m 3 oktober wordt de Week tegen Eenzaamheid gehouden. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.
 
In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden diverse activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. Dit jaar is het thema: ‘Kom erbij & verbind’.
Op zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 13.00 uur is er in de Hoofdbibliotheek gelegenheid om te praten over dit onderwerp. Dit wordt begeleid door medewerkers van de maatschappelijk welzijnsorganisatie Sensoor. Sensoor is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. Schrijfster Lulu Wang (vooral bekend van haar debuutroman ‘Het lelietheater’) is ook aanwezig, zij weet als Chinese in Nederland als geen ander wat eenzaamheid betekent. Lulu Wang signeert ook haar boeken.
U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon vanaf 11.00 uur binnen lopen!
 
Het event wordt door Sensoor georganiseerd