Jurken dragen en boeken schrijven

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er was eens een Indiase monnik die iedereen hielp die hem om raad vroeg. Op een dag kwam bij hem een oude en zieke moeder. Ze zei dat haar zoon vroeger een deel van zijn loon gebruikte om haar eten te geven, maar sinds vorige maand kocht hij met zijn salaris alleen nog maar lekkere en dure dadels en die at hij zelf op. Geen geld meer over voor wat tarwemeel voor zijn moeder.

Ze vroeg de monnik haar zoon tot orde te roepen, zodat ze weer eten van haar jongen kreeg.

Stuur uw zoon over een week naar mij toe, zei de monnik. De vrouw had liever gehad dat hij haar kind eerder een lesje kon leren, maar goed. Een week later sprak de monnik de jongen en direct daarna hield hij op met geld aan dadels te verspillen en onderhield hij opnieuw zijn moeder

De moeder kwam terug naar de monnik om hem te danken. Hierna vroeg ze hem waarom hij een week had gewacht om haar zoon te spreken. De monnik zei dat hij was op dat moment zelf dol op dadels. Hij had zeven dagen nodig gehad om te leren weerstand te bieden aan die lekkernij. Toen hij het zelf kon, achtte hij zichzelf in staat de jongen te helpen.

Lieve penvrienden,

Weten jullie waarom ik het in mijn vorige blog over mijn kleding heb gehad? Ik ben tot voorkort steeds bang geweest niet door anderen aardig gevonden te worden. Hoe kan ik boeken schrijven die anderen inspireren zichzelf te zijn als ik het zelf niet eens kan?

Daarom heb ik besloten kleren te dragen die ik leuk vind en dingen te doen die ik fijn vind, terwijl ik de algemene zede respecteer en niemand kwaad doe, uiteraard. Alleen zo kan ik boeken schrijven die anderen inspireren zichzelf te omhelzen precies zoals ze zijn, niet zoals wat anderen van hen verwachten.

Dus beste Facebookvrienden opgelet, ik ga nu pas boeken vanuit het diepste van mijn hart schrijven, voor mezelf maar vooral voor jullie. Ik ga mezelf niet meer voor de gek houden alleen maar omdat ik anderen wil behagen. Want een boek kan alleen anderen ontroeren als het in volkomen eerlijkheid is geschreven.

Zo zie je maar waar een dadel ons toe kan leiden en waar een jurk ons naar toe kan bewegen!

Liefs en dank
Lulu

Foto: Roger Voorn-fotograaf
Zomeraanbieding: alle elf boeken van Lulu als Windows 8 Book Apps voor maar 2, 99 euro. Klik hier voor de webshop www.luluwang.nl

Zeer snel verschijnt Zomervolliefde, gedichtenbundel als Windows 8 book app, Apple book app en Android book app.

Alle papieren boeken van Lulu verkrijgbaar in webshop www.luluwang.nl, inclusief Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE). Dit boek is ook als Book App verkrijgbaar, Apple, Android en Windows 8. www.Luluwang.nl