Wie vrouwelijke kleren wil dragen moet verlies lijden

hoornrdoorzichtigjurkdecorachterkant-225x300

Begin dit jaar belde de voorzitter van een culturele stichting mij op om te polsen of ik bij hen een lezing over mijn nieuwe boek Nederland, wo ai ni/Regenland, wo ai ni wilde geven. Ik zei met genoegen. Die voorzitter was blij en vertelde mij dat ze met haar achterban zou overleggen over een precieze datum.

Een week later deelde ze mij mede dat de lezing niet door kon gaan. Direct daarna zei ze tegen mij waarom de lezing was afgelast. Het bleek dat haar achterban vond dat de kleding die ik draag op mijn foto’s te vrouwelijk was. Paste niet bij een auteur. Ze hebben daardoor geen belangstelling voor mijn lezing.

Het toeval wilde het zijn dat een paar weken later ik van een andere persoon ook een dergelijk goed gemeend advies kreeg. Vrouwelijke kleren passen niet bij een auteur. Als ik me niet zou beteren, zou men mij niet meer als auteur serieus nemen.

Na die mededeling en dat advies heb ik veel nagedacht.

Mijn voorlopige conclusie is:

Ik dank Het Leven voor het feit dat Het mij als vrouw geschapen heeft. Hierdoor kan ik jurken dragen. Schrijven is fijn maar als ik hierdoor geen jurken meer mag dragen, kies ik liever voor vrouw zijn.

Lieve en dankbare weekendgroet
Lulu
www.luluwang.nl

Foto: Roger Voorn-fotograaf
Ps. Voor vakantiegangers wn thuisblijvers: alle boeken van Lulu verkrijgbaar als Window 8 Book Apps voor maar 2.99 euro per boek, klik hier voor de webshop op www.luluwang.nl. Apple en Adroid versie van Nederland, wo ai ni, interactieve multimedia Book App verkrijgbaar in de appstores voor 7, 99 euro.
Binnenkort verschijnt multomrdia Book App, de tweetalige gedichtenbundel Zomervolliefde, Window 8, Apple en Android versies.