Lulu’s mail naar aanleiding van de eerste editie van Tijdschrift kindermishandeling

Geachte mevrouw G.,
 
Dank u voor uw informatie. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw tijdschrift! Dertien jaar geleden toen mijn roman Het tedere kind (over seksueel kindermisbruik) uitkwam, was dit onderwerp weinig in het openbaar besproken. Mijn roman werd van alle kanten belachelijk gemaakt. Zo werd ik beticht van leugenpraktijken (landelijke krant X., najaar 1999), oplichterij (landelijke krant X., najaar 1999), van misbruik van dit onderwerp (landelijk tijdschrift Z, rond voorjaar 2000) en van andere foute bedoeningen (een tiental andere kranten en tijdschriften).
 
Dertien jaar later zijn er veel veranderingen in gekomen. Er is zelfs een tijdschrift over dit onderwerp verschenen. Men kan en mag openlijk over zijn/haar leed door kindermishandeling en kindermisbruik spreken zonder hoon en toorn van zijn omgeving. Ik ben verheugd met deze voortuitgang van onze samenleving, die mede door uw blad verder bekrachtigd zal worden.
 
Ik wens de slachtoffers van kindermishandeling en kindermisbruik een goed blad toe, waar ze een stem in kunnen vinden voor hun eenzaamheid en naamloze verdriet.
 
Lieve en dankbare groet,
 
Lulu
 
Fotograaf: F. T. Chien.