Pers over opening Chinese expositie waarop o.a. Lulu Wang een korte lezing gaf, 11 sept. in Bilthoven

unnamed

Hoog bezoek bij opening expositie Chinese kunst.
Bron artikel >>> >>
REGIO | 19 september 2015 | reageer | Door galeriekunstbroeders, Dichtbijmeeschrijver

opening From China With Love (Foto: A. Talmon)

AMERSFOORT – Bilthoven/Amersfoort – Op twee locaties in Midden Nederland een duo-expositie met hedendaagse Chinese kunst. Is dat niet wat veel? Galerie Kunstbroeders, gevestigd in Amersfoort, vindt van niet. Helemaal niet als je op de twee locaties ander en aanvullend werk van dezelfde Chinese kunstenaars laat zien.
Op vrijdagavond 18 september vond de opening van de duo-expositie ‘From China With Love’ plaats in Bilthoven in het bijzijn van vele prominenten uit de Nederlandse en Chinese gemeenschap.

De opening van de expositie met Chinese hedendaagse kunst van meer dan 20 kunstenaars vond plaats bij MaCloud Gallery in Bilthoven. Aanwezig waren vele prominenten uit de kunst- en cultuurwereld, alsook de burgemeester van Bilthoven, de heer A. Gerritsen. Speciaal bezoek ook uit Den Haag. De directeur Culturele Zaken van de Chinese Ambassade, de heer Yang Xiaolong, verrichtte, samen met burgemeester Gerritsen en de Nederlands-Chinese bestsellerschrijfster Lulu Wang de openingsceremonie. De genodigden genoten gedurende de avond van de vele sculpturen en schilderijen van jonge opkomende én gerenommeerde Chinese kunstenaars.

‘From China With Love’ is een verkoopexpositie die gelijktijdig wordt uitgerold in Bilthoven (MaCloud Gallery) en in Amersfoort (Galerie Kunstbroeders). De expositie biedt een prachtig beeld van de Chinese hedendaagse kunstcollectie van de broers Rijk en Carl Schipper van Galerie Kunstbroeders. Grote namen als die van de beeldhouwers Gong Dong, Xie Aige, Wu Jia Hui en Zhang Yong en van de schilders An Kun, Zhang Xiang Ming, Sheng Shaopeng en Liu YuJun passeren de revue.

De expositie, met totaal meer dan 100 kunstwerken van in China werkende en wonende kunstenaars, wordt tot en met 20 december 2015 in beide galeries getoond. Vrij entree. Kijk voor openingstijden op www.kunstbroeders.com en www.macloud.nl

Onderschrift:
De heer Yang Xialong van de Chinese Ambassade, burgemeester Gerritsen en schrijfster Lulu Wang openen ‘From China With Love’.

[voor meer informatie en interviews: Galerie Kunstbroeders,
Carl Schipper, carl@kunstbroeders.com, 06 53461596]

Levenlangverliefd
Gedichtenbundel, in het Nederlands en in het Chinees, per gedicht een kunstwerk ter illustratie
€ 19.95
148 bladzijden, full-color, fraai vormgegeven, ideaal als cadeauboek
Uitgeverij Lulu Wang

cover_levenlangverliefd_defitief 1020-01 (4)

Koop het papieren boek € 19.95 >>> >>

Download dit boek als Book App / E-Book vanaf € 6,99
— Windows 8 Book App, € 6,99 >>> >> (compatibel met alle vormen computers)
— E-Book bij Kobo, € 6,99 >>> >>
— E-Books bij Google Play Books, € 6,99 >>> >>
— iBook in iTunes/Apple Store € 6,99 >>> >>
— E-Book bij Lulu.com, € 6,99 >>> >>
— E-Book bij Amazon, +- € 8,99 >>> >>