Rechten van al mijn boeken sinds gisteren bij mij terug

Gisteren, terwijl ik de longen uit mijn lijf lag te hoesten, kreeg ik een brief van mijn voormalige uitgeverij, vol vaktermen die bij zo’n document thuishoren. In normale mensentaal wil het zeggen dat sinds gisteren alle rechten van mijn boeken bij mij zijn teruggekomen!

Aan de ene kant ben ik verrukt dat ik vanaf nu al mijn eerdere titels zelf kan heruitgeven en de bestaande titels zelf kan verkopen. Aan de andere kant denk ik met weemoed en daarom met dankbaarheid en vreugde terug aan mijn jarenlange samenwerking met mijn voormalige uitgeverij, die mij op alle mogelijke manieren op pad heeft geholpen om professioneel te schrijven.

Ik dank al mijn voormalige uitgevers voor al het goede en mooie dat ze voor mijn werken hebben betekend. Nu ben ik als mijn eigen uitgever moederziel alleen op de wereld. Volgens zeggen zijn echtscheiding en verbouwing de twee grootste stressfactoren in het mensenleven, maar het uitgeven van book apps en boeken kan er ook wat van!

Aan de andere kant, het is fantastisch dat ik vanaf nu al mijn eerdere titels zelf kan verkopen. Van harte welkom in mijn webshop! Je hoeft niets te kopen, hoor, alleen kijken is ook heel welkom!

Foto genomen bij Rob Peetoom, een mooie kapperszaak, vlak voor Lulu’s fotosessie.