Twee vrije kaarten voor een prachtconcert: Sounds of China, ter verering van Teresa Teng, 7 mei 2016 op de Doelen

Teresa_Teng1

Lanlan1

DOE_038 SoC_Vouwfolder_3x_105x275_def-1

laiyingportret

Lieve Penvrienden,

Wie wil twee vrije kaarten voor een prachtconcert: Sounds of China, ter verering van Teresa Teng, 7 mei 2016 op de Doelen?

Mail mij aub zsm naar luluwanggz@gmail.com

Liefs en dank
Lulu

Sounds of China
Hometown Memories

Chinees festival met popster Lan Lan, ode aan Teresa Teng, exclusieve rondleiding China Town, Chinese hapjes, kalligrafie en nog veel meer.

Sounds of China – za 7 mei 2016
Niet alleen herbergt Rotterdam een van de grootste Chinese gemeenschappen van Nederland, ook maakt de Doelen praktisch deel uit van Chinatown: genoeg reden voor het nieuw evenement Sounds of China waarin de cultuur van dit fascinerende land belicht wordt. In de eerste editie, Hometown Memories, staan de Chinese, Taiwanese en Hongkongse muziek uit de jaren zeventig en tachtig centraal: de tijd waarin de grootste stroom Chinese migranten naar Nederland kwam.

In een evenement voor vele zintuigen – naast het gehoor worden ook zicht, reuk- en smaakzin geprikkeld – ligt de focus op één artiest in het bijzonder: Teresa Teng. De liedjes van deze pionierende popdiva vormden de soundtrack voor de jeugd van het gros van de Chinezen in Nederland. Begeleid door de Codarts Big Band vertolkt zangeres Laiying Wang een aantal liederen van Teresa Teng en popidool Lan Lan komt voor dit event speciaal over uit China: zij zingt nummers van haar cd Conversations between vocal and piano waarop ook songs van Teresa Teng te horen zijn. Dit alles wordt omlijst door een fototentoonstelling, een muziekoptreden van guzheng-speelster Jingjing, een theeceremonie, kalligrafie-performance, proeverij van Chinese hapjes en nog veel meer!

Sounds of China is ism Studio Zi.

Programma

17.30 uur FILM
I want to sing is de enige film waarin Teresa Teng ooit speelde; het scenario is ook nog eens haar eigen levensverhaal (gratis).

19.00 uur LAN LAN
De stem van popidool Lan Lan is erg ongewoon voor de Chinese cultuur: diep en zwoel. Bovendien zijn haar nummers erg jazzy, wat ze bijna ‘on-Chinees’ maakt: een boeiende combinatie. Lan Lan wordt begeleid door haar vaste pianist Jingtian Luo.

20.00-20.30 uur
Randprogrammering in de foyer met o.a. live muziek, Chinese hapjes, fototentoonstelling, traditionele theeceremonie en kalligrafie-performance (zie inleiding).

20.30 uur LAYIYING WANG EN CODARTS BIG BAND
De Chinees-Nederlandse zangeres Laiying Wang, bekend van de musical Miss Saigon, vertolkt liedjes van Teresa Teng en haar tijdgenoten begeleid door de Codarts Big Band. Voor het Chinese publiek een feest van herkenning, voor de nieuwkomer een aangename verrassing.

21.30-22.00 uur
Q&A met alle artiesten

Als speciaal onderdeel is er van 13u30 tot 15u30 een echte Chinese lunch in Chinatown. Allereerst wordt een bezoekje gebracht aan een Chinese supermarkt en een kruidenwinkel, daarna wordt er in een echt Chinees restaurant een ‘dim sum’-lunch gegeten. Ook worden vragen over de Chinese cultuur beantwoord. Deelnemers dienen het genuttigde eten zelf af te rekenen; de rondleiding is gratis. Maximaal 20 personen.

Teresa Teng
In Hometown Memories eren we onder meer de muziek van Teresa Teng, een van de grootste popidolen die China – of zelfs heel Oost-Azië – ooit heeft gekend. Teresa Teng (1953-1995) werd vooral bekend met haar zoete popsongs over liefde en verlangen die zij met glasheldere stem zong in het Mandarijn, Kantonees, Engels en Japans. Haar muziek was lange tijd verboden in het Communistische China omdat deze te excentriek zou zijn. Aan haar iconische status deed dit echter niets af en haar plotselinge dood in 1995 dompelde een groot deel van Azië onder in rouw.

Kaarten Sounds of China
prijs € 15
65+ / R’pas € 13
t/m 26 jaar of CJP € 9
Randprogramma China Town (incl. lunch) € 20

Kaarten te bestellen op
www.dedoelen.nl, Bij de kassa op de Doelen of bel 010 2171717

http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/agenda/6266/hometown_memories/sounds_of_china/ (网络文章请用这个链接 web article please use this link)

Dit evenement maakt deel uit van Rotterdam viert de stad.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>