VERS STUK VAN DE DAG 13: Meisje als zijderups – Multimedia Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling ‘Adam en Eva in China’

  • Vorig stuk

 

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

4. Hoofdstuk D(ieren en mensen)

D
Dieren en mensen
1 – Relatie tussen mens en dier

Meisje als zijderups

蚕女8
Een week later kwam een buurvrouw bij de dochter op bezoek. Het meisje ging op de vacht van het geslachte paard staan en stampte met haar voeten. Ze zei tegen de buurvrouw dat er een schroefje in de bovenkamer van het beest los had gezeten. Als het haar niet tot zijn bruid had willen nemen, zou hij niet door haar vader zijn afgemaakt. Zijn verdiende loon!
De woorden hadden nauwelijks haar lippen verlaten of er stak een wind op. De vacht met het meisje erop was omhoog gewaaid en vloog door de lucht. Na een dagenlange zoektocht had de vader eindelijk sporen van de vacht en van zijn dochter gevonden. Alleen was het meisje een zijderups geworden. Ze lag op een blad van een moerbeiboom en was beduidend dikker dan andere zijderupsen.

Zijde weven
Vrouwen voerden deze rups, die meer zijdedraden gaf dan een gewone. Het nieuws reikte tot heinde en verre. Nog meer mensen kwamen naar de boom en verzamelden zijn noten. Ze plantten de bomen in hun tuin en begonnen ook zijde te weven. Langzamerhand stopten ze met het dragen van dierenhuid en kozen voor zijden kleren.
——————
U bevindt zich in:
4 . Hoofdstuk D(ieren en mensen)1. Relatie tussen mens en dier
D
>> Paard als aanbidder
Ѽ Meisje als zijderups
>> Mens en dier op gelijke voet vs mens boven dier
>> Chinese eigen verantwoordelijkheid vs Westerse morele verplichting

3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

Bekijk hieronder de Boekfilm voor Hoofdstuk 4 van Adam en Eva in China

Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

  • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 

lulu pijl rechts