VERS STUK VAN DE DAG 12: Paard als aanbidder – Multimedia Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling ‘Adam en Eva in China’

  • Vorig stuk

 

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

4. Hoofdstuk D(ieren en mensen)

D
Dieren en mensen
1 – Relatie tussen mens en dier

Paard als aanbidder

Er was eens een gezinnetje met een vader, een dochter en hun paard. Op een ochtend ging de vader de deur uit en kwam wekenlang niet thuis. Het meisje had al geen moeder meer en miste haar vader vreselijk. Ze zei tegen hun paard dat ze met hem zou trouwen als hij haar zou helpen haar vader terug te vinden en naar huis te brengen.

Paard bewees zijn dienst
Het paard sjeesde het huis uit. Toen de vader hun dier zag, was hij verbaasd en verrukt. Hij ging erop zitten, maar het wilde geen stap voortzetten, bleef stilstaan, keek achterom naar de richting waar het vandaan kwam en hinnikte. De vader kreeg het vermoeden dat er thuis iets niet pluis was en reed naar huis.
De dochter was op haar beurt verrukt. De vader beloonde het dier met lekkernijen, maar het weigerde ervan te smullen en verdriet vloeide uit zijn ogen. Als het echter de dochter zag, steigerde het en trappelde blij met zijn hoeven.

Vader vond het onzin
Dit ging net zo lang door totdat de vader op een dag argwaan kreeg. Hij vroeg zijn dochter wat dit te betekenen had. Nu moest ze hem wel vertellen over haar belofte aan het paard. Nooit van gehoord, riep de vader, dat een beest het in zijn hoofd haalde met een mens te trouwen! Hij slachtte het paard en legde zijn huid op de binnenplaats te drogen.
paard
——————
U bevindt zich in:
4 . Hoofdstuk D(ieren en mensen)1. Relatie tussen mens en dier
D
Ѽ Paard als aanbidder
>> Meisje als zijderups
>> Mens en dier op gelijke voet vs mens boven dier
>> Chinese eigen verantwoordelijkheid vs Westerse morele verplichting

3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

Bekijk hieronder de Boekfilm voor Hoofdstuk 4 van Adam en Eva in China

Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

  • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 

lulu pijl rechts