Reacties bijwoners van Opening VCCC en Presentatie/Premiere Lulu Wangs Gratis internetboek/Book App/eBook en Groundbrekers’ dansvoorstelling op 1 mei 2014

Adam en Eva in China36Adam en Eva in China40

Adam en Eva in China26

1. J.S. uit Limburg schreef op 3 mei 2014:
‘Reactie bijwoner van Opening VCCC en Presentatie/Premiere Lulu Wangs Gratis internetboek/Book App/eBook en Groundbrekers’ dansvoorstelling op 1 mei 2014
Een mooi en nagenoeg volledig verslag van Walter van Teeffelen. Ik was erbij en heb met volle teugen genoten van het spektakel.’ http://www.denhaagdirect.nl/opening-chinese-culture-club/

Mijn aanwezigheid als oud-politieman/ambassadeur van het politieberoep en auteur van o.a. De Blauwe Diender, kwam voort uit een vriendschappelijke auteursrelatie tussen Lulu Wang en mij. Zij was op zoek naar verschillen in o.a. de gezagscultuur in China en die in het westen, m.n. in Nederland. Mijn boek De Blauwe Diender bracht haar enig soelaas, er volgden enkele mooie gesprekken met Lulu en dat bracht haar ertoe om mij een uitnodiging te sturen voor deze bijzondere gelegenheid.
Ik heb enorm genoten van de vele gesprekken die ik mocht voeren met allerlei bijzondere mensen. Er was een mix van advocaten, schrijvers, mensen uit het bedrijfsleven en uit de wereld van kunst en cultuur in de club aanwezig. De Chinese sopraan Xiaolan Ji gaf zomaar, uit het niets, tegenover een iemand uit het aanwezige publiek, een stukje uit de aria Nessun dorma van Puccini ten gehore.

De dansperformance van Kathrin en Liam was van wereldformaat.
Uiteraard was het gepassioneerde optreden van Lulu Wang een van de hoogtepunten. Zij straalde als een ster, en terecht. Lulu is een begenadigd schrijfster, maar bovenal een bijzonder mens.

Een opvallend detail vond ik de uitwisseling van visitekaartjes onder elkaar. Een bijzonder ritueel met een aparte (en kennelijk belangrijke) betekenis binnen de Chinese cultuur.
Toen ik thuis kwam, bleek ik in het bezit te zijn van een stuk of 10 verschillende visitekaartjes en/of flyers.
Jammer dat ik er zover vandaan woon (Zuid-Limburg). Ik zou zeker regelmatig binnen lopen.

2. A. en H. schreven op 2 mei 2014:
Hartelijk dank voor je uitnodiging.
Wij hebben vooral van jouw voordracht en de prachtig geregisseerde dans van Adam and Eve genoten.

Door een vervolg afspraak konden we helaas de film niet zien. Misschien komt zij op You-Tube??

Wij gaan elkaar zeker weerzien en voor nu een inspirerende groet,

3. M. schreef op 2 mei:
Dank je wel Lulu voor de uitnodiging. Ook ik was zeer vereert en verheugd de locatie van de Chinese Cultuur Club te hebben leren kennen. Ik hoop in de toekomst nog eens in de gelegenheid te zijn om deze club te bezoeken. Het is misschien wel mogelijk om in een ensemble mee te mogen spelen op mijn bamboefluiten of op trompet. Ik denk dan mijn trompet te gebruiken op een manier als zo zachtjes mogelijk ingetogen iedere toon aan te zetten.

4. S. Wong schreef op 2 mei:

Lulu Ik was blij dat ik u persoonlijk heb ontmoet en samen op een foto, en Je presentatie over je 12e boek Adam en Eva in China de dansvoorstelling Adam en Eva in China waren zeer indrukwekkend.

3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99