Welkom op de lezing van Lulu op ma. 22 april 2013 in Antwerpen!

Tijd: 20.15 uur, maandag 22 april
Plaats: HETPALEIS│Theaterplein, 2000 Antwerpen
Toegang: gratis, Reserveren aanbevolen.
Voor meer info en contact: onthaal@hetpaleis.be of +32(0)3 202 83 60TITEL China, traditie en moderniteit
ONDERTITEL Lulu Wang vertelt over haar geboorteland

China komt de laatste jaren vooral in het nieuws als één van de sterkst groeiende economische machten in de wereld, maar hoeveel weten wij, Westerlingen, echt over de Chinese cultuur? Hoe vallen hun eeuwenoude tradities te rijmen met de oprukkende globalisering? Hoe kijkt de bevolking zelf naar een toekomst vervuld van Westerse en kapitalistische denkbeelden? Lulu Wang schetst in een inzichtelijke lezing een beeld van haar geboorteland op de grens tussen traditie en moderniteit.

Lulu Wang (°1960) werd geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, aan de Faculteit Engelse Taal, Linguïstiek en Letterkunde . Op haar vijfentwintigste verhuisde ze naar Nederland. Haar debuutroman Het Lelietheater werd een enorm succes. Ze kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met de Nonino Prijs. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 1.3 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont en werkt in Den Haag.

Deze lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van het theaterstuk Wulong of de dansende draak in HETPALEIS. Het is een woordloos verhaal. Een visueel schouwspel, geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen, voortgestuwd op de cadans van de muziek.

In samenwerking met HETPALEIS

HETPALEIS│Theaterplein, 2000 Antwerpen
Gratis, Reserveren aanbevolen: onthaal@hetpaleis.be of +32(0)3 202 83 60