Welkom op Lulu Wangs lezing 26-9-2015 te Haren

P3300122

Chinees Festival in Hortus Haren

Gepost door: Aukje Adams september 8, 2015Aantal Bekeken: 483 ▪ Bekeken Vandaag: 112Post
in Culturele Instellingen, Kunst & Cultuur, Lifestyle & Mode, Maatschappij & Welzijn, Nederland, Sport & Ontspanning
BedrijfHortus Haren Website http://www.hortusharen.nl Emailaukje.adams@gmail.com

Proef de sfeer van China tijdens Chinees Festival in Hortus Haren. Groningen Confucius Institute organiseert op zaterdag 26 september een Chinees Festival in ‘Het verborgen rijk van Ming’, de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren.
DSC01212-1

Groningen Confucius Institute organiseert op zaterdag 26 september een Chinees Festival in ‘Het verborgen rijk van Ming’, de sfeervolle Chinese Tuin in Hortus botanicus Haren. Na de officiële opening door de voorzitter van het bestuur van het Groningen Confucius Institute, burgemeester Den Oudsten van Groningen, worden bezoekers getrakteerd op een kleurrijk aanbod van Chinese muziek, dans en film. Naast toekijken is het mogelijk om zelf de Chinese cultuur te ervaren, door deel te nemen aan één of meerdere workshops. Van Kung Fu tot Kalligrafie, van Chinese taal tot Chinees knopen, er is voor elk wat wils. Wie de sfeer van China letterlijk wil proeven kan Chinese hapjes uitproberen of een Chinese theeceremonie bijwonen. De schrijfster Lulu Wang, bekend van o.a. ‘Het Lelietheater’, gaat ’s middags een verhaal voorlezen.

‘Het verborgen rijk van Ming’ bestaat dit jaar 20 jaar en is uniek in Europa. De ommuurde tuin met daarin het Chinese Theehuis ‘Het kreunen van de draak’ is door de stadsarchitect van Shanghai ontworpen en door Chinese werkkrachten gebouwd met authentieke Chinese bouwmaterialen. ’s Middags worden enkele rondleidingen gegeven door de tuin, waarbij verteld wordt over de bouwwijze en – stijl en de symboliek in de tuin.
Het Confucius Institute is wereldwijd actief om mensen kennis te laten maken met de Chinese taal en cultuur.
Het Chinees festival duurt van 11.00 – 16.00 uur. Bezoekers betalen de normale entreeprijs van de Hortus Haren, deelname aan het Chinees festival kost niets extra’s.

Voor meer informatie over het programma en voor een impressie van het festival in 2014: >>> >> www.hortusharen.nl en >>> >> www.confuciusgroningen.nl