Korte samenvatting toespraak van prof. Laurens Jan Brinkhorst over Nederwonderland op de mediapresentatie Lulu Wangs vijftiende boek Nederwonderland op 1 mei 2018 in het Lulu Theehuis te Den Haag


Ik heb het boek met plezier gelezen. Wat mij opvalt is het volgende.

Hoewel dit boek onderwerpen bespreekt die voor Nederlanders bekend zijn, kom ik er ook ideeen tegen die voor mij nieuw zijn. Bijvoorbeeld het hoofdstuk Klein.
Volgens Lulu voert Nederland een uniek beleid inzake euthenasie, drugs en het homohuwelijk omdat Nederland klein is (Voor de redevoering erover zie het betreffende hoofstuk in Nederwonderland – noot van de auteur). Zo zijn er nog meer gedachten in dit boek die voor mij interessant zijn om te lezen.

Wij Nederlanders denken dat ons land het kleinste van de groten is, maar volgens sommmigen zijn wij het grootste van de kleinen. Dit blijkt uit Lulu’s boek. Maar, volgens haar is het klein zijn juist een zegen voor Nederland.

Het was boeiend om dankzij dit boek te weten te komen hoe een Chinese ons land ziet. Ik hoop dat nog meer mensen als Lulu een dergelijk boek gaan schrijven. Dit bevordert de communicatie tussen ons allen.

Proficiaat, Lulu, met je Nederwonderland. Ik hoop dat je de volgende keer een boek schrijft over cultuurverschillen en communicatie tussen Nederland en China.

Koop Nederwonderland of andere boeken van Lulu Wang >>> >>