Liefdespassage uit Lulu’s roman ‘Bedwelmd’, nav de naderende geboorte van Zomervolliefde blogt Lulu deze zomer alleen maar over de liefde

Delfttafelgd

(Hoofdpersoon Chris vertelt over zijn Chinese vriendin Jelai – Chinees woord voor ‘kamperfoelie’)

Ik had nooit geweten dat een vrouwenlichaam zo zacht en warm kon zijn. Net een pan aardappelpuree vers uit de oven. Daarentegen, afgezien van haar handen en gezicht – en o ja, één keertje maar, haar blote schoudertjes –, heb ik Jelai niet durven aanraken. Ze lijkt mij een wajangpop die zal verscheuren als ik er met mijn vingers aan zou komen. Maar elke minuut die ik met haar doorbreng doet zowel mijn ziel als mijn vlees sidderen. Hoe zoiets bestaat, weet ik bij God niet. Het is… het is een niet-aflatende verrukking die mij het ene conflict met haar na het andere doet overleven. Hoe heviger de aanvaring, hoe verliefder ik word.

In mijn mindere tijden vraag ik me wel eens af of ik, in plaats van verliefd, verslaafd ben. Of bedwelmd? Door de appelbloesemgeur in haar adem. Of door het parfum van kamperfoelie, dat ze niet alleen van naam maar ook in werkelijkheid is? De intensiteit van haar lachen, huilen, ruzie maken, mij aankijken, wegrennen en haar hoofd tegen de lantaarnpaal bonken. Alles komt vanuit haar tenen. Misschien is dit wat mijn gevoeligste snaar beroert. En mij doet leven als een volledige mens, man en minnaar.

Een Amerikaanse auteur schrijft in zijn roman dat alles in Vietnam een graadje erger is. De hitte, de stortregen, de bloemen die blijven bloeien, de malariabacillen die zich steeds vernieuwen, het sterk gepeperde voedsel, de verbondenheid tussen mensen én de wreedheid. Heeft hij Jelai soms meegemaakt? Zijn beschrijving past perfect bij haar. Ik besluit rechtstreeks naar Groningen te treinen. Hoe eerder ik mijn ontslag geregeld heb, hoe sneller ik bij Jelai kan zijn. Mijn ouders bel ik wel zodra ik me in mijn appartement heb geïnstalleerd.

Lulu wenst je veel leesplezier in de zomer vol liefde toe!

– Superzomeraanbieding: alle boeken (inclusief ‘Bedwelmd’) van Lulu as Windows 8 Book App voor 2,99 euro, inclusief de nieuwste Multimedia Book App de tweetalige gedichtenbundel Zomervolliefde/爱满夏天. Klik op het plaatje om de boeken te downloaden

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Klik hier en bestel papieren boek ‘Bedwelmd’.