Lulu Wang jureerde over 86 vitaliteitsinitiatieven ouderenzorg in Den Haag, 2-6-2016

hoornrdoorzichtigjurkdecorachterkant-225x300mwsiggr

p2

p1

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

86 ideeën om ouderen te laten bewegen

Nico Heemelaar
3-6-16 – 07:44
© Frank Jansen.
Het project Buddy Buddy heeft een Vitaliteitsaward van de stad Den Haag gewonnen. Voor alle stadsdelen waren nog eens acht prijzen te verdelen gericht op oudereninitiatieven.
De prijzen werden gisteren uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg. Dat gebeurde tijdens een manifestatie met als thema ‘senior­vriendelijke stad’, een project van de gemeente Den Haag om ouderen in beweging te krijgen en uit een sociaal isolement te halen. Er waren 86 initiatieven en ideeën ingediend die meedongen naar een Vitaliteitsaward.

Een jury – schrijfster Lulu Wang, oud-wethouder Ram Ramlal en hoofd Participatie van de gemeente Jessica van Vugt – beoordeelde de inzendingen op onder meer toepasbaarheid, duurzaamheid en de vraag of ze elders in de stad navolging kunnen krijgen.

Award
In stadsdeel Centrum ging de award naar de Stichting Christiaanhof die activiteiten organiseert voor eenzame ouderen. In Escamp ging de eer naar Keus Genoeg, een organisatie die het leegstaande oud-stadsdeelkantoor benut voor activiteiten als dansen, biljarten, breien en tuinieren. De nog maar vijf weken geleden geopende Bronovo Beweegtuin won in Haagse Hout, seniorentheatergroep Laak was de beste inzending van stadsdeel Laak. Verder waren er awards voor de seniorendag Leidschenveen, de DME vitaliteitsdagen in Loosduinen en het project Heel Holland Beweegt in Segbroek. In Scheveningen ging de prijs niet naar een organisatie maar naar een persoon: de zeer actieve vrijwilligster Riet van Beveren van de wijkwinkel in de Gentsestraat.

Stedelijk
Omdat Buddy Buddy niet specifiek stadsdeelgebonden was, won dit project in de categorie stedelijke initiatieven. Buddy Buddy koppelt ouderen aan jongeren, onder meer door ze te onderwijzen in social media.
De Chinese Lulu Wang prees het Haagse ouderenbeleid en vond dat haar moederland een voorbeeld kon nemen. ,,Ik schrijf columns voor twee Chinese bladen,” zei ze. ,,Ik ga hierin schrijven hoe goed het hier is geregeld.”

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>