VERS STUK VAN DE DAG 10: Pragmatische Chinees – Multimedia Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling ‘Adam en Eva in China’

  • Vorig stuk

 

3-3-2014 adam en eva ABC reeks3280375_221122009093_2

3. Hoofdstuk C(onceptie – onbevlekte ontvangenis)

C

Pragmatische Chinees

Hoewel Chinese vrouwen destijds in het duister tastten over wie in hemelsnaam een vrucht in hun schoot geworpen had, was er geen sprake van onbevlekte ontvangenis. Want ze hadden toch iets gedaan wat niet doordeweeks was. Hetzij een vogelei/de zon verorberen, hetzij in het kielzog varen van een reusachtige man – dat was vragen om een beurt, of niet soms? Naïef, rein of de onschuld zelve waren ze niet bepaald.

Vredestichten
Complimenteuze historici noemden die vrouwen vredestichters of geboren diplomaten; minder rooskleurig ingestelde geschiedkundigen vonden hen geraffineerd, uitgekookt zelfs.
Toentertijd was het vrijheid blijheid. Elke avond kwam er een andere man bij een vrouw over de vloer. Door het drukke verkeer zag ze door de bomen het bos niet meer. Hoe kon ze bijhouden wie op welke nacht een schot in de roos had? Zelfs als ze het wel bij kon houden, iets wat sommige historici vermoedden, durfde ze het niet hardop te zeggen.
Iedere man wilde zich op de borst kloppen dat hij het kind verwekt had. Als het anders bleek te zijn, werd hij pissig op de echte held. Om strijd over het vaderschap tussen warmbloedige en heethoofdige mannen te voorkomen, verzonnen vrouwen verhalen over het zwaluwei of de zon die ze ingeslikt hadden. Vrede in de tent.
——————
U bevindt zich in:
3. Hoofdstuk C(onceptie – Onbevlekte ontvangenis)
C
>> Conceptie – Onbevlekte ontvangenis vs Chinees zwangerschapsverhaal
Ѽ Pragmatische Chinees
>> Idealistische Westerling

3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

Bekijk hieronder de Boekfilm voor Hoofdstuk 3 van Adam en Eva in China

Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

  • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 

lulu pijl rechts