VERS STUK VAN DE DAG 11: Idealistische Westerling – Multimedia Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling ‘Adam en Eva in China’

  • Vorig stuk

 

3-3-2014 adam en eva ABC reeksbki-20130614110340-4937483

3. Hoofdstuk C(onceptie – onbevlekte ontvangenis)

C

Idealistische Westerling

Terwijl de Chinese mythe met een knipoog verwees naar het feit dat een vrouw niet wist of niet wilde weten hoe ze aan haar kind kwam, vroeg het Boek zijn volgers met de grootste ernst in de onbevlekte manier van zwanger raken te geloven. Dat het indruiste tegen het gezond verstand was juist een bewijs dat de gelovigen vroom waren.

Atheïsme
Duizenden jaren geleden, toen de Schrift zijn volgers engelen en wonderen beloofde, waren Chinezen al bezig atheïsten te worden en de mythes aan het bedenken die hen het best uitkwamen. Dat ze pragmatisch waren, hadden ze niet van een vreemde.

Keerzijde pragmatisme
Sommige Chinezen waren, vergeleken met de volgers van het Boek, minder vatbaar voor sprookjes, idealen en romantiek, met alle gevolgen van dien. Hun denkvermogen was ook minder gestremd door ge- en verboden afkomstig van een godsdienst. Hierdoor blonken ze uit in intelligentie, slim- en soms sluwheid.
Ze waren voor de duvel niet bang. Een overheidsmaatregel was amper aangekondigd of ze hadden al een tegenmaatregel in de aanslag. Zonder Confucianisme, Boeddhisme, Taoïsme of politieke ideologie, kon de maatschappij snel in chaos verzanden.
——————
U bevindt zich in:
3. Hoofdstuk C(onceptie – Onbevlekte ontvangenis)
C
>> Conceptie – Onbevlekte ontvangenis vs Chinees zwangerschapsverhaal
>> Pragmatische Chinees
Ѽ Idealistische Westerling

3-3-2014 adam en eva ABC reeks<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99

Bekijk hieronder de Boekfilm voor Hoofdstuk 3 van Adam en Eva in China

Bekijk de Trailer van de Boekfilmreeks Adam en Eva in China

  • Ga naar het Forum en zie de reacties van je medelezers op dit stuk of laat je reacties achter in het commentvakje hieronder. Hartelijk dank! >>> >>

 

lulu pijl rechts