Foto-Film-Radio over Mediapresentatie van Chineeslekker, 24-4-2017 in Het Lulu Theehuis

Voorbereiding

Persbericht, 12 april 2017 >>> >>

Media over presentatie Chineeslekker en over de opening van Het Lulu Theehuis

15.00 uur, 24 april, bij Amsterdam FM >>> >> (mp3 bestand wordt nog toegevoegd)

25 april 2017

– In het Algemeen Dagblad

– In Nieuwsveteranen >>> >>

– Filmpje door Maarten Kop >>> >>

– Radio interview 6 mei 2017, Spijkers met Koppen, Radio 2, >>> >>

Fotorapportage

15.00 uur, voorbereidingen treffen

15.50 ook overdag de tuinlichten aanzetten om eer te betonen aan de genodigen

15.50 fontein aangezet om gasten welkom te heten

15.55 gasten arriveren via de voortuin

cover van het boek Chineeslekker door Laura Emmen bij de ingang van Lulu’s woning

cover van dichtbij

bij binnenkomst eerst een kopje authentiek Chinese thee van Tea Adventure drinken en geschilderde macarones van de voedsel kunstenaar en beeldhouwer Yeuky Cheah proeven

de blonde eigenaar van Tea Adventure weet meer van theeceremonie dan menig Chinees

de geschilderde macarones van kunstenaar Yueky Cheah zijn te mooi om op te eten

15.50 harpiste Wendy Rijken vervoert de gasten met haar beeldschone muziek

Lulu heet haar gasten welkom

voedseldeskundige en auteur van Het Wereld Diet Marina Numan heeft heerlijke en ook nog gezonde bonbons voor de gasten bereid

Lulu biedt haar gasten macarones en taartjes aan

gasten lopen door naar de achtertuin om een kijkje te nemen van het Lulu Theehuis.

Ook hier zijn de schilderijen van de illustrator van Chineeslekker te zien.

op het terras tegenover het thuishuis zitten de ex-hoofdredacteur van het Telegraaf, de bekende journalist dhr. Sjuul Paradijs en Lulu aan een Chinese worteltafel. Dhr. Paradijs interviewt Lulu voor zijn tijdschrift Dits & Datjes.

mede-uitgever van Chineeslekker/ literaire agent van Lulu Wang dhr. Theo Oskam van Einstein Books en journalist van het Algemeen Dagblad zijn inmiddels gearriveerd

officiele opening gaat van start

dhr. Theo Oskam doet openingsspeech

journalisten aan het werk

fotograaf aan het werk

Lulu vertelt over dit boek

het moment breekt aan: het eerste exemplaar wordt aan michelinsterkok Chef Han Ji van HanTing Cuisine overhandigd

Lulu vertelt dhr. Ji dat het een grote eer is om dit boek aan hem te mogen overhandigen

Dhr. Ji vertelt ons dat in oud China genezende voeding en cusine onlosmakkelijk met elkaar verbonden waren (药膳与食膳)

geboeid publiek

intermezzo verzorgd door harpiste Wendy Rijken

Lulu dankt voedseldeskundige en auteur van Het Wereld Dieet Marina Numan voor de twee heerlijke recepten die ze aan Chineeslekker beschikbaar heeft gesteld. Marina vertelt over gezonde voeding als een van de manieren van helen en genezen

Lulu dankt dhr. Reinout Dijkstra van Tea Adventure voor zijn theeceremonie en voor de overheerlijke thee die hij de gasten laat proeven. Reinout vertelt het publiek over zijn Chinareizen om authentieke Chinese thee voor zijn Nederlandse klanten te vinden

Lulu dankt de kunstenaar mw. Yueky Cheah voor de beeldschone macarones en porceleinen borden die ze de gasten respectievelijk laat proeven en zien. Mw. Cheah vertelt aan het publiek dat Chinezen ‘eten’ eerst met hun ogen en dan met hun mond. Vandaar dat ze de koekjes tot kunstwerken maakt en het niet erg vindt dat mensen haar werken in een hap opeten

de twee redacteuren van Chineeslekker: dhr. Jan Vanhaelen en dhr Ewald Krijnen. Ze zijn sinds jaar en dag Lulu’s taalkundige steun en toeverlaat

illustrator van Chineeslekker, de kunstenaar Laura Emmen kon door onvoorziene omstandigheden niet aanwezig zijn, maar Lulu is haar zeer dankbaar voor haar geweldige inzet en mooie werken voor dit boek

ondertussen bereidt het Michelinrestaurant de HanTing Cuisine in Lulu’s bescheiden keuken een verrukkelijke specialiteit van Chef Ji Han

voor iedere gast staat een engeltje op de tong klaar

genoeg gepraat en nu is tijd voor thee

ook dit gerecht van de michelinkok Chef Han is te mooi om op te eten

iedere gast krijgt een exemplaar van Chineeslekker cadeau

Lulu signeert het boek en voorziet het van een mooie Chinese stempel, waarop een Chinese spreuk staat: ‘Als je tevreden bent, ben je in een keer klaar!’

napraten met de mede-uitgever van Chineeslekker

de romantische muziek van de Europese harp en de klok uit het verre Oosten vormen een bijzondere harmonie

gasten converseren staand

gasten praten met elkaar zittend

een boeiende persoonlijkheid komt laat binnen en Lulu heet hem van harte welkom

Lulu in gesprek met de gasten

Chef Ji proeft de thee door er eerst aan te ruiken en dan te drinken

jonge getalenteerde musici Aron Tringali en Alice Chan onder de gasten

de mediapresentatie is mede mogelijk gemaakt door de ceremoniemeester Shan Du en door een student voedsel verwerking aan de Haags Hogeschool Eric Gao. Lulu’s dank aan hen beiden is groot.

Afscheid nemen van iedereen en Lulu’s dank aan Hanna is ook groot, die samen met haar echtgenoot Reinout de theeceremonie op zich heeft genomen. Lulu dankt de mede-uitgever van Chineeslekker alsmede alle sponsorsvan de mediapresentatie voor hun geweldige inzet. Ze dankt ook alle journalisten en overige gasten die de presentatie hebben opgeluisterd.

Het boek Chineeslekker is gepresenteerd aan de media en nu breekt de tijd aan voor lezen. Lulu is bezig lezingen en optredens te organiseren voor haar dierbare lezers en voor de horecasector die te maken hebben met de Chinese cusine. Berichten erover volgen snel.

Het Lulu Theehuis zal zsm een agenda bekend maken over de activiteiten die hier geregeld plaatsvinden. Dank u en hopelijk tot ziens!

Foto’s gemaakt door Theo Benschop, Theo Oskam, Hanna Dijkstra en Yueky Cheah

Chineeslekker
Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.