Uitnodiging voor de mediapresentatie Chineeslekker, 16.00 uur, 24 april 2017, in het Lulu Theehuis in Den Haag

(Deze uitnodiging is alleen bestemd voor de Nederlandse en Belgische media. Een boekpresentatie voor vrienden en lezers van Lulu volgt snel – Noot van Lulu.)

Chineeslekker
Lulu Wang

U bent van harte uitgenodigd voor de mediapresentatie van Chineeslekker, het veertiende boek van Lulu Wang, op 24 april 2017 om 16.00 uur in het Lulu Theehuis in Den Haag. Het boek zal overhandigd worden aan Michelin chef-kok Han Ji van HanTing Cuisine.

Een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België. Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Het Lulu Theehuis is gevestigd in een Chinees paviljoentje in de tuin van Lulu Wangs woning te Den Haag. Hier ontmoeten boeiende persoonlijkheden uit Nederland en China uit verschillende (met name culturele) vakgebieden. Hierover schrijft ze haar column in het prestigieus tijdschrift World Affairs 《世界知识》en op haar bekender geworden Wechatplatform 《小猫儿苏黎’》Hierover gaat haar ook dagelijkse audioprogramma 王露露看西方. Per dag luisteren naar of lezen duizenden mensen in China Lulu’s audioprogramma en column.

Mediavoorstelling

De illustrator van dit boek Laura Emmen toont zes van haar zevenenveertig schilderijen, speciaal voor Chineeslekker gemaakt.

De chef-kok met een Michelinster Han Ji van HanTing Cuisine te Den Haag laat u zijn meesterlijke hapjes proeven.

Voedsel kunstenaar Yueky Cheah laat u haar eetbare kunstwerken – geschilderde makarons – zien en proeven.

Marina Numan is voedingsdeskundige en auteur van Het Wereld Dieet. Zij overtuigt u met haar verrukkelijke, plantaardige lekkernijen. Snoepen en gezond gaan heel goed samen.

De blonde Amsterdammer van Tea Adventure, laat Lulu zich schamen omdat hij de theeceremonie beter kan doen dan menig Chinees.

Uitgeverij Lulu Wang
Mede-uitgever en literair agent van Lulu Wang: Theo Oskam, Einstein Books

Interviews en informatie

EINSTEIN BOOKS BV
Bankastraat 100 / 2585 ES DEN HAAG
Uitgever: Theo Oskam 070 – 4 16 16 59/06 – 11 51 00 07 , info@einsteinbooks.nl

Noot voor de redactie

Stuur voor 20 april een mail naar dhr. Theo Oskam, th.f.oskam@gmail.com, als u aanwezig wilt zijn op deze unieke mediapresentatie.

U krijgt daarna een persoonlijke uitnodiging, waarop het adres van het Lulu Theehuis vermeld staat. In verband met beperkte ruimte verzoeken u zsm aan te melden voor de mediapresentatie.

In de bijlage treft u publiciteitsfoto’s aan die u kunt gebruiken voor uw nieuwsbericht.