Persbericht geschreven door Lulu Wang in opdracht van CBCN: Tangguo, een van de grootste Chinese online reisplatforms opent zijn Europese vestiging in Den Haag, openingsplechtigheid in Concertgebouw Amsterdam om 9.30 uur op ma. 29 mei 2019

Aleen voor genodigden

Busladingen vol Chinese toeristen, behangen met camera’s en tassen vol luxeartikelen, slenterend langs de Amsterdamse grachten, poserend voor de molens aan de Kinderdijken en tussen de tulpen van de Keukenhof. Wij zijn nog maar net gewend aan dit straatbeeld of er is al een nieuwe in aantocht.

Niet alleen legt China autosnelwegen in een mum van tijd aan, maar slaat de Chinese smaak om als een blad aan een boom. De nieuwe middenklasse – jonge en goed opgeleide Chinezen – is niet meer tevreden met het reisproduct dat amper een paar jaar oud is, dat door hen kort en bondig is samengevat als ‘Slapen tijdens de busrit en plassen bij een busstop’. Ze nemen er geen genoegen meer mee zes Europese landen binnen tien dagen ‘gezien’ te hebben. In plaats daarvan willen ze in hun eigen tempo reizen, hun eigen reisprogramma samenstellen,van het geijkte pad afwijken, bijvoorbeeld, niet meer Amsterdam aandoen maar Maastricht of Groningen, en Europa beleven zoals Europeanen het doen.

Tangguo , een van de snelst groeiende en grootste online reisplatforms in China, met een marktkapitalisatie van 2 miljard RMB (ongeveer 266 miljoen euro) en 3,5 miljoen leden, speelt in op de nieuwe behoefte van de jonge middenklasse. Op 29 mei dit jaar opent Tangguo als een van de eerste in zijn branche een Europese vestiging in Den Haag. Onder andere omdat de ligging van Nederland strategisch van belang is voor de Chinese ‘Eén gordel, één wegOne road, one belt’ – Nederland is het eindstation ervan.

Dat Chinezen collectief gezind zijn, blijkt uit de manier waarop Tanggguo zijn ambitieuze plan in Europa in het algemeen en in Nederland in het bijzonder realiseert. Tangguo laat zich royaal financieren door een van de meest prestigieuze businessclubs en investeringsgroepen in China – Tojoy . De ruim 220,000 leden van de club leggen hun miljoentjes bij elkaar en maken dagelijks kapitaalintensieve ondernemerschappen binnen en buiten China mogelijk. Samen zijn zij niet alleen sterker maar vooral rijker.

Dat China internationaliseert blijkt tevens uit het feit dat het allereerste project van de kersverse Europese vestiging van Tanggguo charitatief van aard is, terwijl China geen traditie van liefdadigheid kent zoals men in Europa sinds jaar en dag gewend is. De openingsceremonie van 29 mei zal afgesloten worden met de uitreiking van beurzen aan vijf Nederlandse jongeren en hun begeleider, zodat ze tien dagen op zomerkamp naar China kunnen. Reizen voor een goed doel, letterlijk en figuurlijk.

Dat de organisatie van de plechtigheid in de handen ligt van de Chinese Business Center Netherlands (CBCN) is geen toeval. CBCN is een van de belangrijkste platforms in Nederland dat op hoog niveau Europese bedrijven in contact brengt met hun Chinese collega’s en dat de samenwerkingsprojecten die erdoor ontstaan stap voor stap begeleidt tot het beoogde succes en nog verder.

De openingsplechtigheid vindt plaats in de Spiegelzaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Niet alleen zullen de leidinggevenden van Tangguo maar ook tientallen leden van Tojoy, allen investeerders, hierheen vliegen om het heugelijk moment bij te wonen en om naar potentiële Nederlandse zakenpartners te zoeken. Tevens zullen Wim Kok alsmede de voormalige presidenten van een aantal andere Europese landen, waaronder Ierland en Serbia, de openingsceremonie luister bijzetten.

U bent van harte uitgenodigd >>> voor de openingsceremoniede.

China Business Center Netherlands
Bankaplein 2, 2585 EV
The Hague, The Netherlands
+31 (0)70 4161644
www.cbcn.nl

—————————
Noot voor de redactie

Wenst u aanwezig te zijn op 29 mei? Mail dan vóór 26 mei naar de heer Tim Nobel: info@cbcn.nl

Voor interview of toelichting kunt u bellen naar de PR van CBCN, mw. Lyr Deng, 070-4161644.
———————
Noot van Lulu

Lulu zal als een van de prestatoren werken voor de openingsplechtigheid en voor het galadiner in de avond van dezelfde dag