Welkom: In het Vincent van Goghhuis, do. 15 juni, om 15.00 uur, lezing van Lulu Wang en Laura Emmen over het nieuwe boek Chineeslekker

Persbericht

Voor meer info >>> >>

Op donderdag 15 juni om 15.00 uur zal Lulu Wang een lezing geven in het Vincent van Goghhuis te Zundert over haar nieuwe boek Chineeslekker. Tevens zal ze een openbaar gesprek voeren met de illustrator van dit boek, Laura Emmen, een kunstenaar uit Zundert. Deelnemers aan de lezing krijgen een korting op het kaartje voor het van Goghhuis om de vaste collectie ervan te bezichtigen.

Chineeslekker is Wangs veertiende boek. Het is een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s, zevenenveertig illustraties en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Laura Emmen, achtenveertig jaar, komt een kunstenaarsfamilie. Ze heeft verschillende beroepen geoefend, waaronder stewardess, maar bloed kruipt waar het niet kan gaan. Een paar jaar geleden is ze toch gaan schilderen zoals haar vader het zijn hele leven heeft gedaan. Via het Facebook heeft ze Lulu Wang leren kennen en tot haar verbazing vroeg Wang haar om illustraties te maken voor Chineeslekker. De samenwerking tussen de Nederlands-Chinese romanschrijfster en de Zundertse kunstenares heeft geleid tot in een prachtig gebonden boek voorzien van een zijden omslag en van maar liefst zevenenveertig illustraties.

Vincent van Goghhuis stelt zijn ruimte beschikbaar voor de lezing. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur op 15 juni zal Wang niet alleen vertellen over het onderwerp van Chineeslekker – de Chinese keuken en de Chinese cultuur erachter, maar ze praat ook met Laura Emmen over hun samenwerking, die verfrissend en inspirerend voor beide vrouwen was vanwege de cultuurverschillen tussen de twee werelddelen waar ze vandaan komen.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen en om het Vincent van Goghhuis te bezoeken tegen een actiekorting. Bij de receptie van museum kunt u zich melden als deelnemer van de lezing. Gelieve voor 10 juni uw aanwezigheid te melden door te mailen naar: laura@indigome.nl

Vincent van Goghhuis
Laura Emmen
Uitgeverij Lulu Wang

————-
Note voor de redactie:

Voor interviews en/of voor verdere informatie, neem aub contact met Laura Emmen: laura@indigome.nl, 06 5524 7644 .

Chineeslekker
Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download andere boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>